Kedves Olvasók!

Fogadják szeretettel bemutatkozásomat a MontázsMagazin hasábjain, és ha kedvük van, kövessék figyelemmel egyszerű receptjeimet, szépségápolással kapcsolatos tippjeimet a természetes kozmetikumok témaköréből.

A természetes kozmetikumok használata a mi családunk életébe határozott szemléletváltást hozott. Nem egyik pillanatról a másikra történt ez, hanem lassan, fokozatosan. De azt hiszem, ez elkerülhetetlenül fontos mozzanat volt, egyszerűen kimondtam azt, hogy nincs szükségünk azokra a kozmetikumokra, amik a boltok polcain találhatók, mert van tisztább és természetesebb alternatíva, és mi emellett tettük le a voksunkat. Nem félelemből, nem trendből, nem is kényszerből hoztuk meg ezt a döntést, egyszerűen miután megismertük az alternatívát és úgy láttuk, hogy megbízható, mertünk nemet mondani a reklámozott kozmetikumokra.

Mondhatni, véletlenül jött az első csomag sheavaj hozzánk. Néztem ezt a sosem látott anyagot, ami még csak nem is volt kellemes illatú, inkább füstös szagú, kemény tömb volt, nem emlékeztetett testápolóra. Aztán némi utánaolvasás és kreativitás segítségével elkészítettem az első krémet, és innen nem volt megállás. A kezem alatt elindult egy alkotó folyamat, aminek minden pillanatát élveztem. Beleugrottam a természetes kozmetikumok vonzó világába és hamarosan úgy éreztem, ez az én utam, maradok. Vegyész férjem pedig mindenben támogatott és szakmai tudásával irányította kezdeti botladozásaimat. Sok szakirodalom áll rendelkezésre, ezeket böngésztem olaszul és angolul, majd egy akkreditált iskolába is elmentem tanulni, mert éreztem a felelősséget, ami óhatatlanul együtt jár a kozmetikumok készítésével.

Idén februárban sógornőmmel összefogva felállítottunk egy műhelyt, ahol kézműves technikával, csak természetes alapanyagokból készítünk kozmetikumokat. A magyar törvényeknek megfelelően az Európai Unió hivatalos kozmetikum listáján is szerepel a mi kis öt termékünk, és erre nagyon büszkék vagyunk. Örömmel tölt el minket, hogy sok kedves visszajelzést és dicsérő szót kapunk a vásárlóinktól, akik arról számolnak be, hogy a sheahab használatával megújul a bőrük, mert például ekcémás panaszaikat enyhíti a krémünk. Alumínium sókat nem tartalmazó dezodorunk pedig tényleg hatásos az izzadságszag semlegesítésében.  

Fogadják szeretettel tanácsaimat, melyekkel közelebb szeretném Önökhöz hozni a természetes kozmetikumok egyszerű, de annál varázslatosabb világát.


Szeretettel,

Hudson Szandra

Fotó: Hubay-Németh Natália, Hubay József

2014. július 24.

Hozzászólások