Akár esős vagy hideg, akár nagyon meleg napra keresünk programot, kiváló választás lehet a Szemlő-hegyi-barlang a budai hegyekben. A helyszín autóval és tömegközlekedéssel (29-es busz) is jól megközelíthető.


Mi vár ott ránk? Rövid, de tartalmas, óránként induló, gyerekek számára is befogadható, mintegy félórás vezetés a barlang kiépített részén: gyönyörű kőképződmények, sötétségbe vesző akna, mesebeli boszorkány. Az út egy része babakocsival (ha hordozóban, kendőben, kenguruban visszük a kicsit, akkor az egész) vagy kerekesszékkel is járható. Remek interaktív kiállítás, vetítőterem – ezek az előtérből nyílnak. Ha már mindent kipróbáltunk a kiállításon, megnéztünk a barlangban és a vetítőteremben, a barlang feletti parkban megpihenhetünk. Miután fáradhatatlan gyerekeink „kijátszóterezték” magukat, mi pedig levegőhöz jutottunk pár percre, végigjárhatjuk a park geológiai tanösvényét is.

Ha kombinált jegyet váltunk, akkor a Szemlő-hegyi-barlang mellett a közeli Pál-völgyi-barlangot is megismerhetjük belépőnkkel. Ez utóbbi azonban – a barlang jellegéből adódóan – nem látogatható babakocsival és kerekesszékkel, valamint 5 éven aluli gyermekkel sem. A merészebbek kalandtúrára is bejelentkezhetnek a kiépítetlen Mátyás-hegyi-barlangba…
Készüljünk megfelelő öltözékkel, hiszen a barlangokban hűvös van!

Részletes információt ezen az oldalon találhatsz.

Kellemes időtöltést kívánok!

Viczenik Anna

2014. július 7.