2017. szeptember 23-án délután ismét Montázs estre várták a magazin olvasóit és az érdekes vendégek, családok iránt érdeklődő kecskemétieket a Katona József Könyvtárban. A Szegszárdy-Boronkay család és barátaik voltak a Montázs est vendégei.

Ezúttal a Montázsmagazin azt a családot mutatta be, amelynek tagjai – alapítóként – már az alakulástól fontos szerepet töltöttek be a Barátok Együttes életében. A Montázs est keretében vendégül látták a Szegszárdy-testvéreket, a szólóénekes Veronika lányukat, valamint Szegszárdy Imre párját, Boronkay Klárit, aki szintén énekel velük, és elhívta kis unokáját, Boronkay Csengét is, aki már 7 éves korára nagyon szépen énekel. Talpraesett volt, a közönséget is bátran megénekeltette. Itt valóban generációk találkoztak, és a zene volt az összekötő kapocs.

A család zenei indíttatása messzire nyúlik vissza. Idősb Szegszárdy Imre jól ismert kántora volt a városnak. A fiatalabb Imre – aki civilben elfoglalt üzletember – is már 40 éve kántorkodik, főleg a Barátok templomában orgonál miséken, esküvőkön. A három testvérével együtt a zene szeretetében nőttek fel otthon, és ez meg is maradt azóta is. Ennek ellenére csak Bernadett húga lett hivatásos zenész, hegedűtanár, a szegedi zeneiskola igazgatóhelyettese is. Amikor a nagy család összejön, szívből jövő éneklés tölti be a házat, ez szokásos családi program.

Imre a Karaván Együttesben is játszik, onnan sokan ismerhetik őt. Klári pedagógus, és igen szeret verset is mondani. Éppen most érkezett vissza Erdélyből, ahová egy csoportot kísért, és ennek apropóján elmondott egy szép Wass Albert verset zenekísérettel. Veronika, az együttes énekese tanítőnő. A nyár örömteli eseménye volt, hogy bekötötték a fejét, férjhez ment. Most már Budapesten él.  

A Boronkay családot képviselte még Péter is, a triatlonista, aki mostanában sikert sikerre halmoz. A kecskemétiek büszkék lehetnek nagyszerű teljesítményére és akaraterejére. Péter elmondta, hogy annak idején a zene és a sport között kellett választania, és nála a sport lett a favorit. Általa, és egyéb társadalmi tevékenységein keresztül szeretne példát mutatni, és ezzel erőt adni a hasonló sorsú fiataloknak.

A rendezvényen részt vettek többen is a volt Barátok Együttesből, és három szép dalukat el is énekelték. Szegszárdy Imrétől megtudtuk, hogy az együttes nem szűnt meg teljesen, csak átalakult, más formációban gyakran énekelnek együtt.

A résztvevők egy színes és sokoldalú család tagjait ismerhették meg, és barátaikat (mint például Keskeny Márk, Palotás Endre, Ábel István) , akikkel a Barátok Együttesben együtt muzsikálnak. Kellemes hangulatú délután volt.

 

 További fotók a Montázsmagazin Facebook oldalán találhatók.

 

Weninger Endréné Erzsébet

 

 

Hozzászólások