Sikeres volt az első ÉjszakáZoo, vagyis az állatkertek éjszakája, amelyet múlt pénteken tartottak meg nyolc magyarországi állatkertben. A különleges esti állatkerti programokra országszerte csaknem tízezer ember volt kíváncsi. A tervek szerint a Magyar Állatkertek Szövetsége jövőre is megszervezi az állatkertek éjszakáját.

Múlt pénteken tartották meg először az ÉjszakáZoo elnevezésű rendezvényt. Az állatkertek éjszakája néven is emlegetett kezdeményezés keretében nyolc magyarországi Állatkertben, illetve állatkert-jellegű bemutatóhelyen, így a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban, a Jászberényi Állat- és Növénykertben, a győri Xantus János Állatkertben, a Budakeszi Vadasparkban, a Tropicariumban, illetve a Fővárosi Állat- és Növénykertben is érdekes esti, éjszakai programokkal várták a látogatókat.

A nyolc helyszínt összesen csaknem tízezer látogató kereste fel, így a rendezvény mindenképpen sikeresnek tekinthető. Éppen ezért a Magyar Állatkertek Szövetségének az a szándéka, hogy az idén hagyományteremtő szándékkal megtartott eseményt a jövő évben is megrendezik majd.

A legtöbben – több mint kétezer-ötszázan – egyébként a Fővárosi Állat- és Növénykert programjain vettek részt, de igen sokan voltak, akik az este folyamán több főváros környéki helyszínt is felkerestek. A Budakeszi Vadaspark, a Tropicarium és a Fővárosi Állat- és Növénykert ugyanis ezen az estén egységes jegyet kínált a látogatóknak, amellyel akár mind a három intézmény programjain részt vehettek az érdeklődők.

 

Forrás: www.zoobudapest.com

Hozzászólások