Megható hír, hogy a Máltai Szeretetszolgálat által támogatott hajléktalanok önként jelentkeztek árvízi védekezésre, őket is utaztatják a helyszínre, hogy dolgozhassanak, hogy viszonozzák a társadalomnak az eddigi segítségét és toleranciáját.

2. Kecskemét önkormányzata 11,5 millió forinttal segíti az árvíz által sújtott településeket, azok lakóit, ezzel járulva hozzá a károk enyhítéséhez.

Bár Kecskemétet nem fenyegeti árvíz, ám a város lakossága és az önkormányzat mélységesen együtt érez a katasztrófa által sújtott településekkel. Ahogyan korábban hasonló helyzetekben, úgy a „hírös” város most is szolidaritást vállal a bajba jutottakkal.

Kecskemét polgármesterének javaslatával a közgyűlési frakciók vezetői egyetértettek, így a polgármester az általános tartalékból 11,5 millió forintot különített el a károk enyhítésére, hozzájárulva ezzel az árvízvédelmi költségekhez. Az összeg azt jelképezi, hogy minden kecskeméti lakos 100 forinttal segíti az árvízkárosultakat.
Kecskemétről eszköz adományokat is szállítanak a rászoruló településekre. Ezeket az önkormányzati tulajdonban lévő Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Fesztiválirodája gyűjtötte a hét végén tartott rendezvényein. Az adományt a katasztrófavédelmen keresztül juttatják el az árvíz által sújtott területekre.

2013. június 11.

Hozzászólások