December 14-én szerdán Saint-Saëns-esttel zárja a 2016-os évet az „MVM Koncertek” hangversenysorozat. A különleges hangversenyen hárfa, hegedű és cselló varázsol meghitt hangulatot szimfonikus zenekarral kiegészülve a Zeneakadémia Nagytermében.

vakaracsonyi

A hangverseny első részének a hárfa a főszereplője. A koncert kezdeteként két eredeti fantázia hangzik el, melyeket szólóhárfára, illetve hegedű-hárfára komponált a francia zeneszerző. A Szabadi Vilmos hegedűművész közreműködésével előadott művet Saint-Saëns hárfaversenye követi. Vigh Andrea, aki a Zeneakadémia rektoraként is rendszeres szólista közreműködője a magyar hangversenyéletnek, idén a Prima Primissima Díj egyik jelöltje.

A hárfaművésznő ezzel a koncerttel zárja 3 részes sorozatát, mely a „Remekművek 3 tételben” címmel olyan közreműködőket vonultatott fel az elmúlt évben, mint a Kelemen Vonósnégyes, Drahos Béla és a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

vakaracsony2

fotó: Felvégi Andrea

 

A koncert második felében a kiváló fiatal gordonkaművész, Várdai István előadásában az Allegro apassionato és az a-moll gordonkaverseny hangzik el. Várdai István a világ legismertebb zenei versenyein ért el kimagasló sikert: a moszkvai Csajkovszkij verseny 3. helye után megnyerte a Genfi Nemzetközi Gordonkaversenyt, ahonnan a közönségdíjat is elhozta, majd a világ egyik legjelentősebb versenyének, a müncheni ARD-versenynek győztese lett.

A világszerte koncertező művész budapesti fellépését is nagy várakozás előzi meg. A koncerten Vajda Gergely dirigálása mellett a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát hallhatja a koncertre látogató közönség.

 

2016. december 14. (szerda), 19.30 óra

Zeneakadémia Nagyterem

„MVM Koncertek – Remekművek 3 tételben” 3.

Saint-Saëns-est – Fantáziák és versenyművek

Közreműködnek: Vigh Andrea (hárfa),
Várdai István (gordonka), Szabadi Vilmos (hegedű)
és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vezényel Vajda Gergely

Saint-Saëns: Fantázia hárfára, op. 95,

Fantázia hegedűre és hárfára, op. 124,

„Morceau de concert” hárfára és zenekarra, op. 154 ***

Allegro apassionato gordonkára és zenekarra, op. 43,

a-moll gordonkaverseny, op. 33

 

Rendező: Jakobi Koncert Kft., Besszer Koncert Kft. Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.

 

Hozzászólások