Sok a dolog mostanában, s az idő pedig kevés. Gyors ebédhez itt a rém egyszerű MustárkRém leves.

mustarkremleves1

Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd  fokhagyma
  • 4-5 szem közepes burgonya
  • 1 citrom leve
  • 2 dl szójatejszín
  • 3 db babérlevél
  • 1 mokkáskanál friss reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 2 evőkanál mustár
  • bors
  • kurkuma
  • 2 evőkanál lenmagpehely

 

mustarkremleves2

A hagymát és a fokhagymát megdinszteltem. Hozzátettem a kockára vágott burgonyát, babérlevelet, sót, borsot és kurkumát. Felengedtem 4 liter vízzel és összefőztem, majd hozzákevertem a szójatejszínt, a citromlevét, a reszelt gyömbért, s a mustárokat, valamint a lenmagpelyhet. Főztem még egy negyedórát. Kipecáztam belőle a babérlevelet és a levest összeturmixoltam.

A levesbetét minálunk sárgarépa és póréhagyma “gyufaszálszeletelve” volt.

 

mustarkremleves3

Nagymamám tojást csorgatott bele. Elmondása szerint savanyú tojásleves alapnak is ízletes lett. Buggyantott tojás is illik hozzá, melynek receptjét nemsokára közzéteszem.

VassÁkosRecept-Blog

Hozzászólások