Idén nyáron még focit is nézhetünk a Margitszigeti Szabadtéri Színházban! Nem is akármilyet: a legendás Aranycsapat parádés játékának megzenésített pillanatait. A kezdő rúgást június 17-én és 19-én a magyar futballkirály, Puskás Ferenc bőrébe bújt Veréb Tamás végzi el, hogy azután végigkalauzolja a lelátón ülő rajongókat Öcsi életének fontosabb állomásain. Sőt! A június 19-ei előadásra jegyet váltók duplán jól járnak, előadás előtt óriáskivetítőn élvezhetik a magyar-francia EB-mérkőzést.

Puskás 1945. augusztus 20-án játszott először a magyar labdarúgó-válogatott színeiben. A grandiózus előadás pedig e jeles dátum 75. évfordulóján, tavaly augusztus 20-án – a járványhelyzet miatt – „csak” az előbemutatót élhette meg, a bemutató idén a Margitszigeten lesz.

A Margitszigeti Szabadtéri Színház adottságai a musical újrarendezését igénylik.

„A hivatalos bemutatót új fényében tartjuk majd meg a nagyközönség előtt. Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente az évforduló tiszteletére készült zenés színdarabjának előbemutatóit állva tapsolta a közönség, minden esély adott, hogy a Margitszigeten is együtt örülhessünk a közös sikernek. A labdarúgó-Európa-bajnokság idejére esik a bemutató, ami különleges esélyt és figyelmet érdemel, így a június 19-ei margitszigeti előadásokra megváltott jegyekkel már délután óriáskivetítőn láthatja a mérkőzést a közönség a nagyszínpadon. Érdemes lesz tehát a családoknak a Margitszigetet választani, hiszen közösen szórakozhatnak és élhetik át a valós futball és a színpad nagyjai által nyújtott élményt” – nyilatkozta Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezetője és művészeti vezetője.

„Nagyon szerettem a focit. Mondani szokták, hogy amióta az eszemet tudom, de én talán még annál is régebb óta. Nagyapám rengeteget mesélt Puskás Ferencről és az Aranycsapatról, így hamar kialakult egy különleges kötődésem ezekhez a legendás játékosokhoz” – mesélte a darab megálmodója és rendezője, Szente Vajk.

„Molnár Ferenc azt mondta, hogy mindenki a saját fegyverével harcol az életben. Én a színházon keresztül tudok beszélni az ezzel kapcsolatos gondolataimról, és az fogalmazódott meg bennem, hogy Puskás életében milyen sok olyan esemény volt, ami kiabál a színpadért. Egy nagyon érdekes és összetett emberi sorsról van szó, amelyben egyértelműen kirajzolódik a haza szeretete és annak kényszerű elhagyásának dilemmája, a folyamatos nehézségek utáni újrakezdéssel való megbirkózás. Mindemellett persze a darab emléket állít egyrészt annak a kornak, másrészt annak a csapatnak is, akit mi Aranycsapat néven ismerünk.”

A 40-es 50-es évekbeli Magyarországot is bemutató, szinte teljes egészében valós eseményeken alapuló musicalben mindössze néhány fiktív karakter jelenik meg, akiket a történet követhetősége érdekében írtak bele a szerzők.

A felejthetetlen élményről 22 színész, 60 táncos és 30 gyerekszínész gondoskodik, a háttérben kivetített korabeli képsorok, és a látványos díszlet ölelésében. S bár a produkciót végül kőszínházban mutatták be, az alkotók már a kezdetektől ügyeltek a könnyű adaptálhatóságra, így csak apróbb változtatásokra lesz szükség ahhoz, hogy szabadtéren újra bezsebelhessék a megérdemelt elismerést.

Mindenesetre a 2021-es nyárban a Margitszigeti Szabadtéri Színházban Szente Vajk két munkájával is találkozhat majd a nagyérdemű: a Csókkirály koncert bemutatóján június 9-én, valamint június 17-én és 19-én a Puskás musical-lel, sőt 19-én – a már fent említett – meccset is megnézheti kivetítőn, aki aznapra jegyet váltott!

Érdemes figyelemmel kísérni a Margitszigeti Színhaz oldalon a színház teljes szezonjának igazán gazdag és választékos kínálatát.

Forrás: Margitszigeti Színház Nkft.

 

Hasonló cikkünk:

Szabad a tér a Margitszigeten!

 

Hozzászólások