A Katona József Könyvtárban december 3-án mutatták be Pásztor Andrea A platánfa álma című könyvét. Sok érdeklődő jelent meg az eseményen, kisgyermekeiket is elhozták a szülők. A rendezvényen megjelent Ramháb Mária, a könyvtár igazgatónője is.

Koleszár Márta, a könyvtár munkatársa köszöntötte a szerzőt, Kriskó János beszélgetőtársat és a megjelenteket. Elmondta, hogy december a gyermekek hónapja, és ez a könyv tartalmában is a gyermekeket szolgálja. Kriskó János üdvözölte az elsőkötetes szerzőt. A könyv egy kislány, Olívia és egy platánfa barátságáról szól, az írónő megszemélyesíti a fát. Hogy miért éppen platánfa? Talán egy álom.

Közben a szerző kisiskolás leánya karácsonyi dalokat énekelt. Beszélgetés közben megismertük a könyv illusztrátorát, Nagy-Bán Kittit. A mesekönyv grafikái tetszetősek, esztétikusak. A szerző vallott arról, hogy a mesét a fa szemszögéből írta. A férje is támogatta az alkotási folyamatban, és gyermekén ‘tesztelte’ a mesét. A történet magva a bátorság, az önmagunkért való kiállás, a szeretet, a barátság, a környezetvédelem.

Pásztor Andrea verseket is ír, de ezeket még nem publikálta. A beszélgetésbe bekapcsolódott Bán János, a Kecskeméti Médiacentrum vezetője is. Közölte, hogy a könyv a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelenik meg. Ő személy szerint minden korosztálynak ajánlja, mindenki megtalálja benne a szépséget. A kecskeméti könyvesboltokban és az interneten lesz elérhető.

A szerzők: Pásztor Andrea mese, Nagy-Bán Kitti illusztráció

A program befejezéseként az írónő lánya ismét karácsonyi dalokkal örvendeztette meg a jelenlévőket. A megjelentek hamar elkapkodták a bemutatásra hozott példányokat. Kellemes hangulatú rendezvény volt.

 

Szitásné Nagy Ágnes

Fotók: Fuchs Alfonz 

 

Hozzászólások