E hét végén Kecskemét városa ad otthont annak az országos Lions Kongresszusnak, amelyet Mák Kornél alpolgármester nyit meg szombaton délelőtt 10 órakor a Három Gúnár Rendezvényházban.

A Lions a világ legnagyobb civil jótékonysági szervezeteként, 98 éve működik másfél millió taggal a világ 209 országában. A mozgalom jelszava: szabadság, műveltség és nemzetünk védelme. A Lions tagjai nem állami támogatásból, hanem saját maguk által összegyűjtött adományokból elsősorban a vakok segítői. Hazánkban évente 6000 ezer ember veszíti el a látását, így égetően fontos a megelőzés és szemszűrés, amelyet a “vakok lovagjai” végeznek.


A rendszerváltás a Lions számára is megteremtette a lehetőséget, hogy megalapítsa első klubjait városainkban, amelyekből Kecskeméten három is van. Segítő munkájukat a város vezetésével összehangoltan végzik a vakok és hátrányos helyzetűek támogatása érdekében. Munkájuk nyomán idén megalakult a Szent László Leo Klub, amely 15 lelkes önkéntes fiatallal és közel kétszer ennyi támogató diáktársukkal együtt segít az árva és fogyatékos gyerekeknek vidámabbá tenni az életét.


A 25 éve alakult Országos Lions Szövetség Jubileumi Ünnepi Kongresszusát azaz Konvencióját Kecskeméten tartja, mivel soros kormányzója, Magyar László kecskeméti lionként látja el a szervezet vezetését, ezért e város a Magyar Lions Központja. Az ünnepi Konvenciót Kalle Elster nemzetközi Igazgató is köszönti, valamint Stefán Lauble, a Németországi Lionok küldöttje.


Az ünnep különös öröme az a jótékonysági koncert, amelyet a vakok javára az Evangélikus templomban ad pénteken este 7-kor Kárászy Szilvia harangjáték művésznő. A szervezők kérik, hogy aki tud, jöjjön el és adományával segítse a szemszűrés fontos munkáját Kecskeméten és a környező falvakban.

2014. május 22.

Hozzászólások