Nyári és jövő évi tervek a kecskeméti színházban – A jövő évad tervezett bemutatóiról adott téjékoztatót a Katona József Színház vezetése a sajtó képviselőinek. A társulat nyári programjait is ismertették, és tájékoztattak a bérletezés rendjéről. A tervek szerint ősztől hat nagyszínházi bemutatóra számíthatunk.

A Kecskemét City Balett Traviata-előadása is a nagyszínpadon kap majd helyet, sőt, bekerült a bérleti programba is. Így azok is megismerhetik a nagyszerű társulatot, akiknek eddig nem volt alkalma rá, mert nem ezt választotta a kisszínházi előadások közül. A 2018/2019-es évad első előadása a Város Napján, október 2-án Mikszáth Kálmán Beszélő köntös című műve lesz, amelyből Szente Vajk rendező írt musicalt, leporolván a régi, de Kecskeméthez mégis sok szállal kötődő darabot.

Rusznyák Gábor rendezésében mutatják be Carlo Goldoni Nyaralás című komédiáját és az Othellót, a szilveszteri előbemutatón pedig Fransic Veber Balfácánt vacsorára című vígjátékát tűzik műsorra Cseke Péter rendezésében. A direktor és a főrendező közösen viszi színre Agatha Christie Tíz kicsi néger című krimijét.

A nagyszínpadon két gyermekszínházi bemutató, a Grimm testvérek meséjéből készült Jancsi és Juliska és Németh Virág Mozart zenéire írott Operameséje lesz. A Kelemen László Kamaraszínházban Béres Attila rendezésében mutatják be David Seidler A király beszéde című drámáját, és itt viszik színre a Fekete Pétert.

A Ruszt József Stúdió Színház műsortervében szerepel Az ügynök halála, amelynek rendezője Porogi Dorka lesz, Zsótér Sándor pedig Bertold Brecht Baal című művét viszi színre. Itt mutatják be Leonard Gershe A pillangók szabadok című romantikus vígjátékát is.

Osztálytermi előadásként játsszák az osztályelső című produkciót Réczei Tamás rendezésében. Repertoáron marad hét korábbi előadás: CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ, KŐMŰVES KELEMEN, A KÉPZELT BETEG, RÓMEÓ ÉS JÚLIA – NÉGYHANGÚ OPERA, APÁTLANUL (PLATONOV), VÁNYA BÁCSI, A JÁTÉK VÉGE, KLAMM HÁBORÚJA.

Idén is ott lesz a színház a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában a Csárdáskirálynővel (POSZT). Júniusban két alkalommal játssza a társulat a Passiót a kecskeméti Arborétumban. Fellépnek a balatonfüredi Kultkikötőben, a szarvasi Viziszínpadon és a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Turnéznak Hargita megyében a Család ellen nincs orvosság című előadással, és fellépnek Mórahalmon is két vígjátékkal. Augusztusban az Udvarszínház programsorozatában négy produkciót láthat a közönség.

BEMUTATÓK 2018/19. – Ezeket Rusznyák Gábor főrendező mutatta be néhány szóval. Elmondta, hogy a következő évadban mindenféle műfajból válogattak bemutatókat. Ezeknek segítségével kérdéseket fogalmaznak meg az emberek felé, amelyek elgondolkodtathatják őket. A művészet mindig a harmónia és a feszültség közötti skálán igyekszik megszólítani a nézőket. A kecskeméti színház tagjai, dolgozói nagyon sokat dolgoztak ebben az évben, szinte emberfeletti teljesítményt mutattak föl.

NAGYSZÍNHÁZ

Mikszáth K. – Szente V. – Galambos A.- Juhász L.
A BESZÉLŐ KÖNTÖS musical
Előbemutató: október 2. VÁROS NAPJA
Bemutató: október 5. péntek

Carlo Goldoni: NYARALÁS komédia
Bemutató: november 16. péntek

Verdi: TRAVIATA táncszínházi előadás – Kecskemét City Balett
Bemutató: december 7. péntek

Francis Veber: BALFÁCÁNT VACSORÁRA vígjáték
Előbemutató: december 31. Szilveszter
Bemutató: 2019. január 4. péntek

W. Shakespeare: OTHELLO dráma
Bemutató: 2019. február 22. péntek

Agatha Christie: TÍZ KICSI NÉGER krimi
Bemutató: 2019. április 5. péntek

GYERMEKELŐADÁSOK
Jacob és Wilhelm Grimm meséje nyomán: JANCSI ÉS JULIS mesejáték
Bemutató: október 10.

W.A. Mozart – Németh V.: OPERAMESE táncos mesejáték
Bemutató: 2019. március 20.

KELEMEN LÁSZLÓ KAMARASZÍNHÁZ

David Seidler: A KIRÁLY BESZÉDE dráma
Bemutató: október 6. szombat

Somogyi Gy. – Eisemann M. – Zágon I.: FEKETE PÉTER operett
Bemutató: 2019. február 23. szombat

RUSZT JÓZSEF STÚDIÓ SZÍNHÁZ

Arthur Miller: AZ ÜGYNÖK HALÁLA dráma
Bemutató: novemer 17. szombat

Bertolt Brecht: BAAL színmű
Bemutató: január 11. péntek

Leonard Gershe: A PILLANGÓK SZABADOK romantikus vígjáték
Bemutató: 2019. április 12. péntek

OSZTÁLYTEREM-SZÍNHÁZ

Réczei Tamás: OSZTÁLYELSŐ
Bemutató: 2019. január

Barta Dóra, a Kecskemét City Balett vezetője elmondta, hogy egyre nagyobb nézettsége van a balettelőadásoknak. Komoly és bonyolult folyamat során sikerül elérni sok embernél, hogy szeressék a balettet. A nyílt napok szervezése során a nézők betekintést nyerhetnek a próbafolyamatokba, és jobban értékelik a kész produkciót, amit a színház nyújt nekik. Természetesen kell, hogy legyen valamilyen cselekménye vagy gondolatmenete a műnek.

Ilyen a Traviata is, mely egyben romantikus és modern is. Az idén a nagyszínpadon láthatja a közönség a táncszínházi előadást, hiszen egyre több nézőt vonz Barta Dóra ötlete: a műfajok egymásra hatása, kombinációja, mely minden érzékszervünkre egyszerre hat. Az önálló produkciók mellett szerepelnek a színház zenés-táncos darabjaiban is, mintegy kiszolgálva és “feldobva” a színdarabot. Ez is nagy munkát ró rájuk!

A 2018/2019-es színházi évad információit Cseke Péter igazgató úr osztotta meg a megjelentekkel. Első szavaival megköszönte az önkormányzatnak a bizalmat és segítséget, hogy folytathatják a munkát továbbra is. Elmondta, hogy nem lesznek nagy személyi változások a társulatnál a jövő évben. Felhívta a figyelmet az új bérletkonstrukcióra, a 6+1 előadássorozatra. Kérte, hogy a bérletesek jelezzék időben, hogy igényt tartanak a jövő évadban is a bérletükre, különben a határidő lejárta után eladják azokat másoknak.

Idén először lehet on-line szavazni kecskeméti művészekre  a különböző kategóriákban, akik az “Együtt a művészetért” gálaműsoron vehetik át a közönségdíjakat. Beszélt még az Újvilág Passióról, mely már hagyománnyá vált, de nagyon nagy a költségvetése az Arborétumba való kitelepedésnek, és igen örülnének szponzoroknak, akik anyagilag segítenének ebben. 

Bérletezési tájékoztató

– Előbérletezési időszak: 2018.05.15.-2016.06.29-ig
– A régi bérlők helyeit 06.29-ig tartják fent!
– Bérletezés a szabad helyekre 2018.08.21-től
Változás!!! A bérlet 6 nagyszínházi előadásra + 1 kamara/stúdió színházi produkcióra érvényes.  

– Az előbérletezési időszakban minden teljes árú bérlet árából 10% kedvezményt adnak. A kedvezmény nem vonható össze más kedvezményekkel, és csak a “6+1” típusú bérlet vásárlása esetén érvényes.

– A páholy bérlet ill. Katona (bemutató) bérlet vásárlás esetén nem érvényesíthető semmilyen kedvezmény.
További kedvezmények:

Utazási hozzájárulás: Azok a 15 fő feletti csoportok, akik legalább 50 km távolságból érkeznek, a teljes árú bérletből 10% kedvezményt kapnak.

Kedvezménykártya lehetőségek: diák, nyugdíjas (30%), pedagógus kedvezmény (20%,)
Petőfi Népe előfizetői (5%), Kecskemét kártya (5%), Mercedes kedvezmény (5%) IBV kedvezmény (5%) MAKASZ (10%)
Cafeteria: Erzsébet utalvány-ajándék, kultúra (plasztik kártya is)
SZÉP kártyák: OTP, K&H,MKB
OTP cafeteria, EdenRed kultúra( plasztik is)

2018. nyári műsortervezet

JÚNIUS
1. ÉVADZÁRÓ TÁRSULATI ÜLÉS
1. „EGYÜTT A MŰVÉSZETÉRT” – díjátadó gála. Május 22-ig lehet szavazni,  idén először online is lehet. 

8., 9. – ÚJVILÁG PASSIÓ – Kecskeméti Arborétum

12. – CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ – Pécsi Országos Színházi Találkozó (versenyprogram)

19., 20., 21. – CSALÁD ELLEN NINCS ORVOSSÁG – Erdély, Hargita Megye – vendégjáték az NKA és az EMMI támogatásával
23. BOLERO – Győri Táncfesztivál
23. OlimpiART, Múzeumok éjszakájához kapcsolódva – NYÍLT NAP
29. A KÉPZELT BETEG – Városmajori Szabadtéri Színpad (versenyprogram)
30. FÜGGÖNY FEL! – Városmajori Szabadtéri Színpad

JÚLIUS
7. FÜGGÖNY FEL! – Mórahalom, Futó-Dobó Lovasközpont
8. CSALÁD ELLEN NINCS ORVOSSÁG – Mórahalom, Futó-Dobó Lovasközpont
14. (15.) A TESTŐR – Kultkikötő, Balatonföldvár
27. (30.) FÜGGÖNY FEL! – Szarvasi Vízi Színház

AUGUSZTUS
3. HAJNALI RÉSZEGSÉG – Udvarszínház
4., 5., KIÉ VAGY, MONDD? – Udvarszínház
11. HEISENBERG, Orlai Produkció – Udvarszínház. 3 előadásból álló bérlet vásárolható május 15-től.
18. (19.) KŐMŰVES KELEMEN – Kultkikötő, Balatonföldvár
30. KŐMŰVES KELEMEN – Bp, II.kerület

 

Jó szórakozást kíván a kecskeméti Katona József Színház társulata a jövő évadra is!

 

 

Hozzászólások