Nyaraljon Kecskeméten! – Ötletek a turisztikai mobilapplikációban. A belföldi pihenést választóknak nyújt segítséget a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció, amely Kecskemét város és térségéből 20 település látnivalóit, programjait foglalja össze.

Mindezek mellett a több mint 100 szálláshelyet és vendéglátóhelyet kínál az applikáció. Megtalálja benne az érdeklődő az ízlésének megfelelő szállást elérhető árakon, vendégháztól a négycsillagos szállodáig. Az új alkalmazás segítségével a turista komplett tervet tud készíteni, mindezt térítésmentesen – a modern kor követelményeit figyelembe véve – GPS koordinátákkal, térképekkel ellátva és kisfilmekkel illusztrálva.

Ez a régió jóval olcsóbban kínál minőségi pihenési lehetőséget, mint az ország kiemelt nyaralóhelyei, és mindemellett páratlan látnivalókkal gyönyörködtet! Nyaraljon Kecskeméten!

Kecskemét szecessziós belvárosában augusztus hónapban minden szombaton 9:30 órakor az egyéni vendégek részére szervezett városnézés indul. A séta során a látogatók meggyőződhetnek arról is, hogy a Cifrapalotának zöld az ablaka. Európában egyedülálló módon itt van a legtöbb templom a belvárosban, a harangok városában szinte egész nap szólnak a főtéri templomtornyokból a különböző felekezetek egymásnak felelgető harangjai.

nyaraljon kecskemeten

A Hírös városban számos országos jelentőségű múzeum, gyűjtemény várja vendégeit, a kulturális  intézmények tartalmas szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színvonalas előadásaival már augusztustól várja a nézőközönséget.

Kertvárosi, parkosított környezetben található a Kecskeméti Vadaskert, az országban – a fővárosi mellett – egyedülálló intézmény a Kecskeméti Planetárium.

Aki könnyedebb kikapcsolódásra vágyik, azt várja a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark szabadtéri komplexuma, amelyben hat medence, hatpályás csúszda, mediterrán hangulatú homokos plázs működik 3315 m2 temperált vízfelülettel.

nyaraljon kecskemeten

Számos kikapcsolódást biztosít a Benkó Zoltán Szabadidőközpont. 40 hektárnyi taván lehet horgászni, wakeboardozni, kajak – kenuzni vagy épp sárkányhajózni. A park egyik büszkesége a 49 m magas domb, amelyet mesterséges úton hoztak létre. Teteje eléri a 160 méteres tengerszint feletti magasságot, ez egyben a térség legmagasabb pontja, ahonnan megcsodálható Kecskemét városa.

nyaraljon kecskemeten

A szabadidőközpont közelében a Kecskeméti Arborétum gyűjteményes részének 14 ösvényén végigsétálva több mint 800-féle fásszárú növényt fedezhetünk fel.

Búgó motorok, száguldó lóerők, izgalmas versenyek, felejthetetlen élmények várják a Birizdokart Gokart Stadionban.

Hagyományőrző magyar konyhák és a magyar ízeket a sokszínű európai kultúrával ötvöző, modern konyhaművészetet képviselő kitűnő éttermek, kávézók, fagyizók szép számban találhatók a városban. Kecskemét és Lajosmizse között félúton az Új Tanyacsárdában minden délben garantált lovasbemutatón vehetnek részt.

A környező települések további számos túrázási lehetőséget kínálnak, és értékeikkel, látnivalóikkal akár egész napos kikapcsolódási lehetőségeket nyújtanak. A természet szerelmeseinek pedig kihagyhatatlan élmény a Kiskunsági Nemzeti Park felkeresése, kiépített tanösvények, túraútvonalak és bemutatóhelyek várják a látogatókat.

nyaraljon kecskemeten

Mindezen látványosságok megismeréséhez nyújt segítséget az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület turisztikai mobilapplikációja, amelyet az Androidos operációs rendszerű készülékekkel a Play Áruházból, az iOS operációs rendszerű készülékekkel pedig az App Store-ból lehet letölteni Kecskemét és térsége névre keresve, illetve letölthető az aranyhomok.hu honlapon keresztül is. Segítség, hogy nyaraljon Kecskeméten.

Ingyenes megjelenési lehetőség a turisztikai szolgáltatók számára. Jelentkezni az info@aranyhomok.hu email címen lehet.

Android – letölthető INNEN

iOS – letölthető INNEN

Legyen Ön is a vendégünk, nyaraljon Kecskeméten!

Kapcsolódó cikkünk:

A kecskeméti piacon is beköszöntött a nyár

 

 

Hozzászólások