A WWF globális küldetése, hogy az emberiség és a természet harmóniában éljen egymással. A szervezet programjai és együttműködései többek között mind azt a célt szolgálják, hogy világszerte csökkenjen a károsanyag-kibocsátás és a Föld változatos élővilága fennmaradjon.

Az Ilcsi Szépítő Füvek termékei a legszigorúbb natúrkozmetikai előírásokat figyelembe véve és kizárólag a legjobb minőségű bio alapanyagokat – friss gyógynövényeket, gyümölcsöket és zöldségeket – felhasználva készülnek. A magyar tulajdonban lévő vállalat saját bioültetvényén termeszti, biogazdaságokból vásárolja vagy vadon gyűjti be a termékei előállítása során használt több mint száz növényfaj részeit. Ezek a növények gazdagabbak biológiailag aktív anyagokban, mint a hagyományos termesztésből származó társaik.

Az Ilcsi a mindennapokban is környezettudatos, ezért az irodai munka és gyártás során keletkezett hulladékot szelektíven gyűjti. Ennek köszönhetően évente közel 80.000 liter szelektív szemetet gyűjt össze a vállalat, hogy kevésbé terhelje a környezetet. A termékek csomagolásának kialakításánál is fontos szempont volt a környezet védelme, ezért a tégelyek csökkentett, 13-17%-kal kevesebb műanyagtartalommal, újrahasznosítható műanyagból készülnek. Az Ilcsi a termékek szállítása során a hagyományos térkitöltők helyett környezetbarát puffasztott biokukoricát használ.

„Számomra, mint natúrkozmetikai gyártó cég tulajdonosának és Ilcsi néni fiának mindig is fontos volt Földünk értékeinek ismerete és megóvása. Büszke vagyok arra, hogy termékeink nem tartalmaznak mesterséges és káros segédanyagokat, vegyszermaradványokat, szintetikus színező- és sűrítőanyagokat vagy állati eredetű anyagokat, és nem végzünk állatkísérleteket sem a fejlesztések során. Az Ilcsi Szépítő Füvek és a WWF alapelvei azonosak – hangsúlyozza Molnár Ferenc, az Ilcsi Szépítő Füvek tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

WWF Magyarország

2013. július 12.

Hozzászólások