Szvitacs Alexa, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Téri Extra Ligás női csapatának legjobb játékosa 2018. augusztus elején súlyosan megbetegedett. A vérmérgezésből fakadóan elvesztette egyik karját, illetve lábujjait.

Az első pillanattól kezdve ő volt az, aki a csapat tagjait vigasztalta, illetve fogadkozott, hogy rövidesen – mint mozgáskorlátozott – visszatér szeretett sportágához és a kecskeméti klubhoz.

Hosszú rehabilitációs időszak egyik legmeghatározóbb eseménye lehet az az országos gála, amelyet a magyar asztalitenisz társadalom hívott életre Alexa megsegítésére.

Több mint 200-an vettek részt a programon, ahol különféle módon adományok gyűjtésére is sor került. A rendezvényen megjelentek nem csak a jelen kiváló asztaliteniszezői, de a múlt világbajnokai, Európa-bajnokai, illetve a Magyar Asztalitenisz Szövetség vezetői is.

A kecskeméti asztalitenisz társadalom is komoly összeggel támogatja Alexát. A gála keretében a klub vezetője, a versenyzők, és edzők jelenlétében átadásra került a Spartacus névre szóló Extra Ligás pólója.

A kecskeméti csapat, középen Szvitacs Alexa

Ujhidy Tibor: A gálán a segítségnyújtás mellett tisztelegtünk Alexa emberi nagysága előtt. Pozitív gondolkodása, sport iránti szeretete igazi példaképpé emeli őt. A klub nevében jeleztem Alexának, hogy mind versenyzőként, mind edzőként – a rehabilitációs időszakot követően – számítunk rá. Várunk vissza, Alexa!

 

 

Hozzászólások