Júliustól minden hónap első vasárnapján ingyenes a belépés a nagy olasz állami múzeumokba. Az első ingyenes vasárnapot most hétvégén tartották.

Tivoli, Hadrianus-villa

Júliustól minden hónap első vasárnapján nem kell fizetni a Colosseumban, az Angyalvárban és a többi jelentős olaszországi műemlékben és múzeumban sem. Dario Franceschini olasz kulturális miniszter ígérete szerint megkezdődött a hónaponkénti egyszeri ingyenes nyitva tartás az olaszországi állami múzeumokban és régészeti ásatásokon. Az ingyenes vasárnap által érintett olaszországi múzeumok teljes listája a minisztérium honlapján (beniculturali.it) található meg.

Rómában olaszoknak és külföldieknek július első vasárnapján ingyenes volt a belépés a Caracalla- és a Diocletianus- fürdők területére, a Borghese-képtárba, a nagy római régészeti múzeumokba és a modern művészetek nemzeti galériájába (GNAM) is.

Róma, Angyalvár

Róma környékén az ingyenes vasárnapot Tivoliban vezették be a Hadrianus-villában és a Villa d’Este szökőkutakkal teli parkjában.
Ez az első alkalom, hogy a Róma leglátogatottabb műemlékének számító Colosseumba ingyenes volt a belépés, de óránként csak ezer embert engedtek be. Újdonságnak számít az is, hogy a Colosseum péntekenként este tízig meghosszabbítja a nyitva tartását, ekkor azonban nem ingyenes a belépés.

MTI

2014. július 7.

Hozzászólások