A munkavédelmi eszközök használatát bizonyos foglalkozási körökben jogszabályok írják elő. Ebben az esetben a munkahely köteles is biztosítani a megfelelő biztonsági felszerelést. Biztonsági felszerelést azonban a ház körüli munkákhoz is ajánlatos beszerezni. Szerelési, karbantartási, kerti munkák során egyaránt kerülhetünk testi épségünket veszélyeztető helyzetekbe.

munkavedelmi eszkozok

Hogyan válasszunk védőfelszerelést?

Mindenekelőtt fontos kihangsúlyozni, hogy a munkavédelmi eszközök vásárlásakor csak a legjobb minőségű termékeket válasszuk. A kiválasztás során először is vegyük számításba, hogy milyen védőfelszerelésre lehet szükségünk a háztáji munkák kapcsán. A végzett tevékenységtől függően különböző eszközökre lehet szükségünk, amiket az alábbiakban sorolunk fel.

Szükséges védőeszközök

Kesztyűk: mivel leggyakrabban kétkezi munkát végzünk, ezért kezünk állandó veszélynek van kitéve. A kesztyű megvéd a sérülésektől, de a szennyeződésektől is. Amennyiben veszélyes anyagokkal dolgozunk, akkor a saválló, lúgálló kesztyűk választása a megfelelő, hegesztéshez speciális hegesztőkesztyű ajánlott.

Maszkok, álarcok: ha veszélyes anyagokkal dolgozunk, vagy olyan munkát végzünk, ami nagy porral jár, légzőszerveink védelme érdekében használjunk maszkot vagy álarcot. A különböző modellek szeleppel és szelep nélkül is megvásárolhatók.

Szemüvegek: a szemüvegek szemünk világát védik a szilánkoktól, törmelékdaraboktól vagy az erős fényhatásoktól. Víztiszta és színes modellek közül választhat.

Cipők, bakancsok, gumicsizmák: a munkavédelmi darabok nemcsak védelmet nyújtanak, de nagyobb kényelmet is. Egy minőségi gumicsizma a kerti munkák során nélkülözhetetlen.

Sisakok, sapkák: az építőiparban nélkülözhetetlen, de a házunk táján is bármikor jó szolgálatot tehetnek. A LED lámpával felszerelt modellek segítik a tájékozódást rosszabb körülmények között is.

Füldugók: általános hangcsillapításra, mély frekvenciák kiszűrésére használatosak.

Láthatósági mellény, esőköpeny: a láthatósági mellény nemcsak a közlekedési helyzetekben fontos, de a ház körüli munkák során is jól jöhet, ha láthatóak vagyunk. Főleg egy borús, esős időben.

Válassza ki az Önnek legszükségesebb munkavédelmi eszközt a VasMuszakiBolt.hu webáruház kínálatából! A ház körül minden évszakban rengeteg tennivaló akad. Válogasson a kerti szerszámok széles választékából, ahol kézi és gépi szerszámok egyaránt megtalálhatók. Amennyiben kérdése van, keresse fel online ügyfélszolgálatukat, a lehető legrövidebb időn belül igyekeznek válaszolni.

 

 

Hozzászólások