Felmenőim Szabolcsból származnak, ahol is a lapcsánka az egyik jellegzetes helyi étek.

lapcsanka1

Eddig olajban sütöttem ki a burgonyareszelék-tésztát. A nagybátyámtól kapott új muffin sütő beindította a fantáziámat és ebben készült el ez a lapcsánka-dózis.

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb szem burgonya, nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 1 bögre tönkölyliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj

 

lapcsanka2

 

Ezeket mind jól összekevertem és beleöntöttem a muffinsütő kis csészécskéibe. 170 fokon pirulásig sütöttem. Mellé salátákat szervíroztam.

VassÁkosRecept-Blog

Hozzászólások