Íme a recept:

50 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 dl méz
1 dl tejszín
1 evőkanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál fahéj

A lisztet, cukrot, fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott mézet, olvasztott margarint és a tejszínt, amibe beleszórjuk a szódabikarbónát. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Sütés előtt kis darabokat vágunk a tésztából, melyet átgyúrás után kinyújtunk és szaggatunk.

Cukormáz: 1 tojás fehérjéből, minimum 2dl szitált porcukorból sűrű masszát keverünk. Zacskó sarkát kilyukasztjuk és ezzel írókázzuk meg a kihűlt mézeseket.
Ablakot úgy tudtok a mézeskalács-ház falába és az egyéb formákba varázsolni, hogy sütés közben egy töltetlen savanyúcukrot tesztek a kivágásba.

Kellemes időtöltést, örömteli alkotást és áldott karácsonyi ünnepeket kívánok!

Záluszki Ildikó

A fotókat a szerző készítette.

Forrás: www.talita.hu

2012. december 21.

Hozzászólások