A Meséről – Zenére című gyermek hangversenysorozat középső- és nagycsoportos óvodásoknak, kisiskolásoknak szerveződik. A hangverseny során a mű történetével mesélő ismerteti meg a gyerekeket. Közben megszólalnak az ismert dallamok a zenekar, az énekesek segítségével, alkalmanként tánckoreográfia és hangszerbemutató színesíti az előadást.

Október 18. szerda 10 és 14 óra
AZ ÉGIGÉRŐ PASZULY – tánc-mese-játék
A magyar népmese közben népdalfeldolgozások hangzanak fel a Magyar Népzene Tára c. gyűjteményből énekelt, zenekari és néptáncos formában a néző gyerekek közreműködésére építve.

November 29. szerda 10 és 14 óra
Kodály Zoltán születésének 135. évfordulójára emlékezünk
Kodály – Paulini – Harsányi: HÁRY JÁNOS – keresztmetszet
A daljáték története közben zenei részletek hangzanak fel a műből tánccal fűszerezve

2018. január 10. szerda 10 és 14 óra
Sz. Sz. Prokofjev: PÉTER ÉS A FARKAS
A mese előtt a zenekarban szereplő különleges fúvós és ütős hangszerek bemutatója, végén pedig a zenekar és a balett csoport farsangi meglepetése.

A résztvevő iskolai csoportok előzetesen egyeztetve 1 hangversenysorozatot előkészítő és 1 élményfeldolgozó foglalkozáson vesznek részt.
Óvodás csoportok élményrajzaiból rendezett kiállítás: 2018. januárjában

Közreműködnek: Chorhidea Kamarazenekar, alkalmanként a Hírös Néptánc Tanoda, Kecskemét Táncegyüttes tagjai és a Turpinszky Balett Iskola növendékei
Mesélő: Kulcsár Marianna
Háziasszony: Kulcsár Erika

A hangversenybérlet ára: 1.850 Ft, alkalmi hangverseny belépőjegy: 800 Ft
Támogatóink: NKA Zenei Szakmai Kollégiuma és az E.ZENE HANGSZERBOLT

Bővebb információ: Csizmadia Ilona, tel.: 76/481-523, 20/915-48-00

Csoportok előzetes bejelentkezése elektronikusan: 2017. augusztus 22-től a csoport létszámának, kísérője nevének és elérhetőségének megjelölésével icsizmadia9@gmail.com címen.

 

 

Hozzászólások