Október 10. és 14. között rendezik meg a Majna- parti metropoliszban az évről-évre visszatérő, már több mint 500 esztendős múltra visszatekintő páratlan könyvvásárt. Idén több mint 7000 kiállító mutatja be kiadványait a világ minden részéről, köztük tucatnyinál is több magyar kiadó.

Az idei évben a rendezvény díszvendége Új-Zéland, amely „mielőtt nálatok megvirrad” mottóval enged betekintést irodalmi életébe. A vásár során az érdeklődők számtalan kulturális programon vehetnek részt (előadások, író-olvasó találkozók stb.).

A könyvvásáron rangos elismerésben részesül Horváth Viktor magyar szerző is, aki az Európai Unió irodalmi díját veheti át. A kitüntetett a pénzjutalom mellett kiemelt figyelmet is kap majd a közeljövőben.

A magyar standon a szervezők ebben az évben többek között az ifjúsági-és gyermekirodalom legfrissebb alkotásainak és a modern magyar konyhaművészettel kapcsolatos kiadványoknak a bemutatására helyezik a hangsúlyt. Hazánk 1999-ben már volt a Frankfurti Könyvvásár díszvendége, a kelet-közép- európai országok közül elsőként.

Forrás: MTI, www.buchmesse.de

2012. október 10.

Hozzászólások