Mire és kire van szüksége a gyermeknek a világra jöveteléhez vezető úton? Mi az, hogy egészséges fejlődés? Hogyan tud ebben részt venni anya, apa, nagyszülők, testvérek? Kik azok, aki támogatják a családot ezen az úton? Ezekre a kérdésekre adott választ az előadó, amelyet az érdeklődők a személyes élményeikkel egészítettek ki.

A San Jose–i alapelvek segítséget kívánnak adni a várandós édesanyáknak. Az aktivisták használják arra az alapelveket, hogy tájékoztatják a nagyközönséget, tanárokat, döntéshozókat és a médiát, hogy nincs arra vonatkozó nemzetközi jogi kötelezettség, mely szerint az abortuszhoz való hozzáférést bármilyen alapon is biztosítani kell (beleértve, de nem kizárólag, egészségügyi-, magánéleti-, szexuál-anatómiai alapon, vagy diszkrimináció-mentesség alapon).

Minden gyermek más körülmények közé születik meg, hiszen a motiváció, a családi háttér, az anyagi körülmények sem egyformák, azonban az a legfontosabb, hogy szeretet vegye körül a gyermeket. Sok kérdés felmerülhet a várandósság idején, nem mindig találhatjuk meg a környezetünkben a választ. Ebben az esetben vannak olyan civil szervezetek, ahol segítséget kaphat nehézségeinek, kétségeinek megoldására.

“Csatlakozunk ahhoz a kezdeményezéshez, amelyik az anya-gyermek egységét egészségesen támogatni szeretné és elhatárolódunk minden olyan megnyilvánulástól, amely az anyát és a gyermeket el akarja választani. Akár méhen belül, akár méhen kívül. Igyekszünk megtenni mindent, hogy úgy segíthessük az édesanyát, édesapát, családot, hogy a szeretetegységüket meg tudják őrizni. Nem az abortusz az egyetlen út a problémák megoldásához. Hogy a nő megoldást tudjon találni, segítenünk kell neki, hogy megtalálja azt, ami neki megkönnyebbülést és új lehetőségeket kínál. Megnyugtatóan.” (Család-Vár Alapítvány )

A gyermek az anyához tartozik, akár egészséges, akár beteg, akár élő, akár halott. A gyermek a szüleihez tartozik, az anya a gyermekéhez tartozik minden körülmények között.

„A gyerekek tudásban, az új megismerésében és elsajátításában bármennyire is megelőzik az anyjukat, a szülő iránt érzett tiszteletük és rajongásuk nem változik, csak kivételesen szélsőséges esetekben, fájdalmas katarzis nyomán apad el.” Tar Károly

Lakatos Ilona (Írása a Montázsmagazin Cikkíró pályázatára érkezett )

2013. május 28.

Hozzászólások