„Élmény a léleknek, biztonság a testnek.” Újító óvintézkedést vezetett be Cseke Péter igazgató a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, hogy a nézők vírusmentes légkörben élvezhessék a teátrum új évadának előadásait légtisztító berendezések segítségével.

legtisztito

Szeptember 25- én a Nyolc nő című darab premierjével indul a 2020/21- es évad. Már az első előadástól biztonságos légtérrel várja nézőit a Kecskeméti Nemzeti. A Kelemen Kamarában e héten, október elején a nagyszínházban, majd az első bemutatóra a Ruszt Stúdióban is felszerelésre kerülnek új, kecskeméti gyártású légtisztító berendezések.

„A nyár végén pótlásra kerültek az elmaradt előadások. Ekkor nyitottuk ki a teátrum kapuját. A kecskemétiek félreérthetetlenül kifejezték, hogy továbbra is szívesen jönnek hozzánk, hiányoztunk egymásnak. Folyamatosan keresem a lehetőségeket, hogy nézőink a legbiztonságosabb környezetben tudják élvezni az előadásainkat. Nagy eredmény, hogy rátaláltunk erre a cégre, akik Kecskeméten gyártanak ilyen innovatív légtisztító készüléket. Örülök az együttműködésünknek”- mondta a direktor.

A gyár látogatása és a termék megismerése után a szakemberek felmérték mind a három épületet, összehangolták a készülékek kapacitásával, majd megkezdték a kihelyezéseket.

A készülékeket már a skandináv országok, valamint az USA fogászati rendelőinek megrendelésére gyártották. A színház által megrendelt készüléket a vírusok terjedésének megakadályozására fejlesztették tovább; zárt térben, UV-C sugárzással 99,9%-ban semlegesíti a rajta áthaladó vírusokat, baktériumokat és penészgombákat. A készülék a padló felől szívja be a levegőt, és a mennyezet felé fújja ki. Ezzel előnyös légmozgást hoz létre a helyiségben, és biztosítja a folyamatos áthaladást a szerkezetben.

A légtisztító berendezést extra biztonsági intézkedésként szereltette fel a színház. Az eddig megszokott és az országos szabályozásban újonnan bevezetett intézkedések érvényesek. Így minden érkező testhőjét a bejáratnál mérik, a maszk viselése kötelező mindenkinek. Külön takarítást végeznek és kérik, hogy a nézők türelmesen, a lehetőségekhez képest kerülve a torlódást közlekedjenek az épületekben.

„Számomra nagyon megnyugtató, hogy a sterilizáló készülékek nézőtéren való elhelyezésével maximálisan fertőtleníteni tudjuk a levegőt. Így biztonságban tudhatom, a bővebb értelembe vett családomat, a Társulatot és a Közönséget is. Ebben az évadban nagyszerű szerzők kiváló előadásait élvezhetik a Nézők garantáltan steril, biztonságos környezetben. Itt a Kecskeméti Nemzetiben, ahová az álmok igen, a vírusok már nem jönnek játszani”- zárta nyilatkozatát Cseke Péter, igazgató.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Újranyitott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház!

 

Hozzászólások