-Mi adta az ötletet a speciális, kevéssé ismert technikához?

-A technikát autodidakta módon fejlesztettem ki, rengeteg kísérletezés után. Édesapám elismert bőrdíszműves volt, mindketten nagymamám tehetségét örököltük. A gombra való festést egy pesti barátnőm ajánlotta. Korábban foglalkoztam már üvegfestéssel is, készítettem hűtőmágneseket, vázákat és mécseseket is hasonló eljárással.
A kézművességnek rengeteg ága van. Olyannal kell foglalkozni, amire van igény. Én a vidám, divatos, a fiatalokat megcélzó vonalat választottam.

-Van kedvenc anyagod, színed, amivel legszívesebben dolgozol?

-Eleinte leginkább a népies motívumok és a fehér szín dominált az ékszereimnél, most már csak árnyalati különbségek ábrázolásánál használom. A színpaletta folyamatosan bővül. A szívecskés LOVE feliratúak színskálája például a halványtól a sötét rózsaszínig terjed, de a legújabb pillangósak is a legkülönbözőbb színekben pompáznak. De említhetném a békét jelképező “reggie” színeket is.

-És az ábrázolt minták?

-A mintáknak csak a fantáziám szab határt: létezik nonfiguratív, de masnit, szívecskét, madárkát, virágot, pillangót vagy tulipánt ábrázoló ékszer is. Egyre többféle motívum díszíti őket.

-Melyik volt a legutóbbi alkotásod?

-Egy divatbemutatóra készítettem el egy női ruhát gyártó cég logóját,  egy kismadarat, ezt festettem a gyűrűkre.

-Mitől lesznek egyediek a gyűrűk és egyéb ékszerek? Mi jellemzi a Twiti márkát?

-Azt tapasztalom, hogy sokan szeretik az egyedi termékeket. Az énáltalam készített ékszerek között biztosan senki nem talál két egyformát. Nagy hangsúlyt fektetek a precíz kivitelezésre és a már említett egyediségre. Kicsit talán mindegyikbe beleviszem önmagamat is. Nem keresgélek mintákat, vagy másolok le bármit,  inkább nyitott szemmel járok és ami rögzül vagy megtetszik, rákerül az ékszerekre, nem mindig tudatos formában.
Alkalomra kívánság szerint rendelhető felirat, például évszám vagy név is rákerülhet az ékszerekre. Legutóbb egy I LOVE 30 feliratú medál talált gazdára.

-Milyen terveid vannak a közeljövőre nézve? Vissza szeretnél térni Magyarországra vagy hosszabb távon külföldön próbálsz szerencsét?

-Nem túl régóta élek Angliában. Korábban is sokat utaztam. Elsősorban azonban Magyarországon szeretnék érvényesülni. Itt egyelőre még nem ismerik a Twitit, de a célom az, hogy Londonban is megismerjék és megszeressék a magyar kézműves termékeket. Az ékszerek palettája egyébként folyamatosan bővül, a gyűrűk mellett már medálok és fülbevalók is szerepelnek a kínálatban.

-Hogyan sikerül hirdetned magad? Ha valaki Magyarországról szeretne rendelni, hogyan teheti meg?

-A családom segít az otthoni eladásban is. Zalaegerszegen édesanyám üzletében kaphatóak az ékszereim, de Budapesten és vidéken is több üzletben megvásárolhatóak. A hamarosan kezdődő karácsonyi vásárokon is jelen leszek a munkáimmal, otthon és itt is egyaránt.
A távolság legyőzésében  pedig a bárhol hozzáférhető webshopom nyújt segítséget.

A márka weboldala: https://twiti.hu/

Weninger Nóra

2012. november 9.

Hozzászólások