Az USB-C csatlakozóval ellátott laptop töltők gyakorlatilag újabb szintre emelték a laptopok töltésével kapcsolatos kényelmet és sebességet. A bejegyzés keretei között pedig azt is megmutatjuk, hogy mindez miként valósulhat meg. Szó lesz tehát az USB-C csatlakozós laptop töltő alkalmazásából fakadó előnyökről, illetve a beszerzéssel és vásárlással kapcsolatosan megfontolandó főbb szempontokról is.

usb-c csatlakozoval

Mi hívta életre az USB-C portok megjelenését és alkalmazását?

Elsősorban a korszerű, designos és modern ultrabook készülékek egészen vékony oldala volt ennek a típusú innovációnak a fő mozgatórugója. Gyakorlatilag égető szükség volt egy új típusú csatlakozóra, aminek a helyigénye lényegesen kisebb. Ez a fajta növekvő igény katalizálta tehát az USB-C megalkotását.

Az újdonsült megoldás a 2013-as évben került bevezetésre, méghozzá USB 3.1, illetve Type-C elnevezéssel. Nemcsak a formáját tekintve jelentett előrelépést, hanem a használhatósága, illetve a sokoldalúsága szintén hozzáadott értékkel bír felhasználói szemszögből.

A sokoldalú USB-C laptop töltő használatából fakadó előnyök

A Type-C konnektor bevezetésével és használatával kapásból szemet szúrt, hogy az új technológia milyen teljesítménynövekedéssel járt együtt. Beszédes adatnak számít legalábbis az, hogy az adatkommunikáció sebessége akár a 10 GB/s értéket is elérheti.

Ezenfelül a Type-C szintén magával hozta a kétirányú töltés lehetőségét is. Mivel egészen mostanáig az USB segítségével volt lehetőségünk a laptopra csatlakoztatott eszközök töltésére, az új technológia ezen a téren is előrelépést jelent.

Merthogy az új szabvány segítségével a notebook töltésére is megvan a lehetőség, ráadásul akár 100W is biztosítható a készülék számára. Tovább szélesíti az alkalmazási lehetőségeket, hogy a megfelelő univerzális USB-C töltőt alkalmazva gyakorlatilag bármilyen laptopot tudunk tölteni, köszönhetően a szinkron kivitelnek, valamint az egységes szabványnak.

Hasznos tippek laptop töltő vásárlásához

Technikai szempontból fontos lehet, hogy USB-C csatlakozóval ellátott univerzális töltők akár 5/9/12/15/20 V-os feszültséget is képesek átadni, mégpedig hozzávetőlegesen 3 amperes áramerősségig.

Miért fontos ez? Leginkább ezért, mert az ilyen jellegű alkalmazás keretei között a gyengébb minőségű, főként utángyártott kábelek használatakor a meghibásodás kockázata igenis jelentős tényező lehet. Ez pedig olyan nemkívánatos eseményeket is okozhat, mint például a laptop csatlakozójának vagy pedig az alaplapjának a leégetése.

Ennek az elkerülése végett célszerű tehát hozzáértő szakemberek segítségét igénybe venni a laptop töltő megvásárlásakor. Egy megbízható szervizben könnyedén segíthetnek nekünk, ezáltal szavatolva úgymond a töltő biztonságos használatát.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások