Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata „Helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten” című projekt keretében került megrendezésre „Író-olvasó találkozó gyermekek és pedagógusok számára” című rendezvény 2019. október 9-én. A helyszínt a kecskeméti Móra Ferenc Általános Iskola biztosította. Az emlékezetes esemény témáját Elizabeth Weninger: Kölyökkorom kalandjai c. regénye adta.

Farkashalmi Erzsébet drámapedagógus, Weninger Endréné szerző, Gyöngyösi Szabó Katalin előadóművész

A megjelenteket Kecskésné Marthi Marianna tagintézmény-vezető köszöntötte. Csórics Balázs színművész zenés előadással megnyitotta a rendezvényt. Farkashalmi Erzsébet drámapedagógus bemutatta a könyv szerzőjét. Az írónő beszélt a regény keletkezési körülményeiről. A jelen lévő gyerekeket a drámapedagógus játékos feladatokkal bevonta a történésekbe, így aktív részesei lehettek a találkozónak.

A regényből olykor humoros, olykor megható részletek hangzottak el Csórics Balázs színművész, Gyöngyösi Szabó Katalin előadóművész, Turúné Tóth Anikó tanárnő előadásában.

Turúné Tóth Anikó és Kozák Ágnes, a Csepeli Mátyás Király Általános Iskola tanára a saját intézményükben az írónővel megtartott író-olvasó találkozóról meséltek, és a regényt feldolgozó irodalomórák eseményeit és eredményét ismertették. A programot Csórics Balázs zenés előadása zárta. Tartalmas időt tölthettünk el szeretetteljes légkörben.

A budapesti vendégek: Csórics Balázs színművész, Turúné Tóth Anikó magyar szakos tanár, Kozák Ágnes könyvtáros

„Sok ember sorsát fiatalkori olvasmányai döntik el. Sokét meg éppen az, hogy nem voltak fiatalkori olvasmányai.” (Fekete Gyula)

 

Kozák Ágnes

 

 

Hozzászólások