Bizonyára mindenkinek vannak olyan kedves filmjei, amelyeket minden karácsonykor megnéz. Ilyenekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót.

Reszkessetek, betörők!

Annyira hozzászoktunk már, hogy Kevin és a betörők történetét minden karácsonykor leadja valamelyik TV-csatorna, hogy tavaly kész felháborodást váltott ki, mikor az ünnepek alatt sehol sem vetítették. Idén nem kell nélkülöznünk a vígjátékot, mindenki végignézheti újra, körülbelül tizenötödszörre, hiszen a karácsony nem is karácsony Reszkessetek betörők nélkül.

Igazából szerelem

Az ünnepi hangulathoz ez a film is hozzátartozik. Valószínűleg nem szorul különösebb bemutatásra: a bájos, több szálon futó történet gyakorlatilag minden olyan színészt felvonultat, aki számít Nagy-Britanniában. A kiégett rocksztár, a táncoló miniszterelnök, az alkotói válságban szenvedő író és társaik mind mosolyt csalnak az arcunkra. 


Holiday

A gazdag kaliforniai lány és a szerelmi bánatban szenvedő angol lány az ünnepek idejére házat cserélnek, és nem is sejtik, hogy ez az egész életüket megváltoztatja. Ebben a filmben is megvan minden, amire ilyenkor csak szüksége lehet az embernek: humor, romantika, karácsony, és a könnyeivel küszködő Jude Law.

Polar Expressz

Robert Zemeckis animációs meséje, amelyben egy mágikus vonat az Északi-sark, azaz a Mikulás otthona felé robog, rajta egy kétkedő kisfiúval, akivel a végére megtörténik a karácsonyi csoda.

Karácsonyi ének

Dickens jól ismert történetéből számtalan feldolgozás készült, és mivel a sztori annyira jó, hogy gyakorlatilag el sem lehet rontani, így bármelyik verziót nyugodtan nézhetjük. A legutóbbi változat három évvel ezelőtt készült el, a különleges animáció szintén Robert Zemeckis munkája, a főszerepekben pedig olyan színészeket láthatunk, mint Jim Carrey vagy Colin Firth. 

Weninger Andrea

Hozzászólások