ÉLETET AZ ÉVEKNEK – Kecskeméti versmondó az országos jubileumi műsorban. Kecskeméti nyugdíjas versmondó kecskeméti költők verseivel képviselte, illetve képviseli a megye és Kecskemét város nyugdíjas klubjait a megemlékező és egyben minősítésre jogosító művészeti fesztiválon.

A Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége a szervezet 25 éves fennállása tiszteletére egy háromfordulós országos (Nyugdíjas Amatőr Művészeti; csoportok, szólista énekes és versmondók) művészeti vetélkedőt hirdetett meg fesztivál jelleggel.
K Szabó Benedek kecskeméti versmondó a Kecskeméti Hírös Város Nyugdíjas Klub tagja immár másodízben vett részt kiemelkedő sikerrel a fesztiválon.

Ezúttal a II. fordulóban, Egerben a Flóra Hotel dísztermében adta elő drámai sikerrel Kovács I. József Pilinszky-díjas költő ’56-os versét a forradalom (november 5-6.) vérbefojtására emlékezve, „Folyt a vér a barikádokon” címmel. A fesztivál és vetélkedő III. fordulójára és egyben a döntőre november 13-án, csütörtökön 10 órától kerül sor a budapesti XIII. kerület (Angyalföld) Rozsnyai út 3. szám alatti LÁNG MŰVELŐDÉSI HÁZBAN.

A döntőben K Szabó Benedek a 90 éves Antalfy István Pilinszky-díjas kecskeméti költő „TRIANON” c. versét adja elő az I. világháborúról szóló megemlékezések zárásaként. A sikeres fellépések és a döntőben elért eredmény már jogot biztosít a versmondónak az Országos Koszorús Versmondó minősítés valamelyikének elnyerésére (bronz-, ezüst-, aranykoszorú).
Ezúttal gratulálunk K. Szabó Benedek eddig elért eredményeihez, sikeres minősítést várva az elkövetkezendő döntőben, és további szerepléseihez sok sikert kíván a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre.

Weninger Endréné, a Toll és Ecset Alapítvány kuratóriumi elnöke

Hozzászólások