A Kecskemét Ifjúsági Otthon szeretettel várja már három éves kortól a gyermekeket nyári rendezvényeire.

 

agora kio kossuth l ter

.
Július 26-án, kedden 17 órakor
Szülői tájékoztató az augusztus 1-jén, 8-án, 15-én és 22-én kezdődő táborok résztvevői és szüleik számára az Ifjúsági Otthonban szervezett táborokról.
Információ: Habuda Ibolya

Nyári játszószoba ovisoknak
A Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban, Kecskemét, Kossuth tér 4.
Már jársz oviba, vagy majd most kezded ősszel? Délelőttönként vagy egyes napokon lenne szükség arra, hogy gondos óvó nénikkel és vidám gyerekcsapattal tölts egy-egy vidám délelőttöt? Akkor látogass el a nyári játszószobánkba!

Augusztus 15 – 19.     3-7 éveseknek 8-12 óráig
Ha még nem jártál oviba, és szeretnél belekóstolni a közösségi életbe, vagy ovis vagy már, de anyuéknak dolga van délelőtt, akkor itt a helyed! Szeretettel várunk játszani, énekelni és mesét hallgatni, bábozni, gyurmázni, festeni…
Óvó nénik: Szórád Károlyné Tündi néni és Saskőiné Csortos Ibolya néni
Részvételi díj: 11.000.- Ft/hét, vagy 2.500 Ft/nap
Tervezett napirend:
8.30-8 óra: gyülekezés
8-12 óra: tízóraizás, szabad játék, projekt foglalkozás
(kézműves alkotás, mesék, dalos játékok, mindennap bábozás)
12-12.30 óra: hazaengedés
Kérjük, a résztvevők hozzanak magukkal: óvodai jelével ellátott tisztasági csomagot, váltócipőt és ruhát, kishátizsákot, naponta tízórait.
Általános információ: Csizmadia Ilona 76/481-523, ilona.csizmadia@hirosagora.hu, www.hirosagora.hu

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK

HELYISÉG BÉRLET
Reprezentatív mozi-színház és tükörtermünk, valamint családias klubtermeink bérelhetők családi és baráti rendezvényekre, előadásokra, továbbképzésekre, fogadásokra, sajtótájékoztatókra, üzleti megbeszélésekre, termékbemutatókra. Széleskörű szervezési tapasztalatainkkal segítjük leendő partnereink programjainak színvonalas megvalósítását.
Információ: Habuda Ibolya, ibolya.habuda@hirosagora.hu

ŐSZI ELŐZETES

MESÉRŐL – ZENÉRE
Gyermek-hangversenysorozat középső-nagycsoportos óvodásoknak, kisiskolásoknak a Hírös Agóra – Ifjúsági Otthonban (Kecskemét, Kossuth tér 4.)
A hangverseny során a mű történetével mesélő ismerteti meg a gyerekeket. Közben megszólalnak az ismert dallamok a zenekar, az énekesek segítségével, alkalmanként tánckoreográfia és hangszerbemutató színesíti az előadást.

Október 5. szerda 10 és 14 óra
C. Saint-Saens: Az állatok farsangja c. játékos farsangi műve megírásának 130. évfordulójára emlékezünk az Állatok Világnapja alkalmából.
ÁLLATI JÓ PARÁDÉ
C. Saint – Saens: Az állatok farsangja c. zenei fantázia Pécsi Géza összekötő szövegével és Tertyánszky Katalin, Karsai Gizella, Rónay György, Romhányi József, Zelk Zoltán, Gyárfás Endre, Takács Gyula verseivel. Közben az állatok táncra kelnek.

November 9. szerda 10 és 14 óra
LÚDAS MATYI
Magyar Népzene Tára című gyűjtemény hangszeres és énekes dallamai hangzanak fel. A „mesében” az udvari népek is táncra kelnek.

December 14. szerda 10 és 14 óra
CSIPKERÓZSIKA – keresztmetszet
Csajkovszkij mesebalettjének története közben felhangzanak a balett ismert dallamai. Közben a Csipkerózsika és tündérek tánca színesíti az előadást.
A résztvevő iskolai csoportok előzetesen egyeztetve egy hangverseny-sorozatot előkészítő és egy élményfeldolgozó foglalkozáson vesznek részt. Óvodás csoportok élményrajzaiból rendezett kiállítás: 2016. decemberében
Közreműködnek: Chorhidea Kamarazenekar, alkalmanként a Hírös Néptánc Tanoda, a Step and Go Társastánc Klub és a Turpinszky Balett Iskola
Mesélő: Kulcsár Marianna,
Háziasszony: Kulcsár Erika

Csoportok előzetes bejelentkezése: 2016. augusztus 29-től a csoport létszámának, kísérője nevének és elérhetőségének megjelölésével.
Információ: Csizmadia Ilona, tel.: 76/481-523, 20/915-48-00,
icsizmadia9@gmail.com, ilona.csizmadia@hirosagora.hu

VARÁZSSZŐNYEG
Zenés meseszínházi bérlet a Hírös Agóra – Ifjúsági Otthonban (Kecskemét, Kossuth tér 4.) – október 12.

TÖBBET ÉSSZEL, MINT ERŐVEL!
A szegedi Grimm-Busz Színház zenés mesejátéka – november 16.

MAZSOLA ÉS TÁDÉ
Zenés bábjáték, az Ametist Bábszínház előadása – december 13. (kedd)

„VÉGIRE JÁR AZ ESZTENDŐ”
A Csörömpölők Együttes téli ünnepváró gyermekműsora.
Kezdési időpontok: szerdánként (decemberben kedden!) 9, 10.45 és 14 óra. Csoportok előzetes bejelentkezése: augusztus 29-től a csoport létszámának, kísérője nevének és elérhetőségének megjelölésével.
Információ:Csizmadia Ilona, tel.: 76/481-523, 20/915-48-00,
icsizmadia9@gmail.com, ilona.csizmadia@hirosagora.hu

TÜKÖRTERMI CSALÁDI MESE HANGVERSENYEK a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban (Kecskemét, Kossuth tér 4.) A klasszikus zenei foglalkozásokat táncbemutatók és kézműves foglalkozások egészítik ki. A hangversenyeket 4 éves kortól ajánljuk!

Október 22-én, szombaton 16 órakor:
AZ ÉGIGÉRŐ PASZULY
A magyar népmese közben népdal-feldolgozások hangzanak fel a Magyar Népzene Tára c. gyűjteményből énekelt és zenekari formában a gyerekek közreműködésére építve. A hangversenyt követően aranytojást tojó tyúkocska báb készítése.

November 19-én, szombaton 16 órakor:
W. A. Mozart születésének 260. évfordulójára emlékezünk:
W. A. Mozart – E. Schikaneder:
VARÁZSFUVOLA – A meseopera keresztmetszete
Vadászat közben Tamino királyfit egy hatalmas sárkánykígyó veszi üldözőbe. A kimerült ifjút az Éj királynője három udvarhölgye az utolsó pillanatban megmenti… A hangversenyt követően egyszerű hangszer készítése.

December 10-én, szombaton 16 órakor:
DIÓTÖRŐ
„…sűrű pelyhekben hull a hó, fehér takaróval vonja be a városka utcáit, házait. A Tanácsos úr kertje is olyan, mintha puha vattába csomagolták volna. Karácsony estéje közeledik…”
A balett történetének elmesélése közben zenei részletek hangzanak fel Csajkovszkij: Diótörő szvit, az Évszakok és az Ifjúsági album darabjaiból. A „mesét” balett tánckoreográfia színesíti.

A hangversenyt követően mézeskalács díszítése írókával.
Közreműködnek: Chorhidea Kamarazenekar és meghívott vendégeik, továbbá alkalmanként: Hírös Néptánc Tanoda növendékei,  Turpinszky Balett Iskola csoportjai.
Kézműves mester: Acsai Rita és Zrínyi Istvánné mézeskalácsos
A részvevő gyermekek élményrajzaiból kiállítást rendezünk az intézmény 1. emeleti folyosóján.
Látogatható: 2016. december 14-31. között.

Jegyek, bérletek elővételben augusztus 29-től válthatók.
Információ: Csizmadia Ilona, tel.: 76/481-523, 20/915-48-00
icsizmadia9@gmail.com, ilona.csizmadia@hirosagora.hu
További, 2016/2017-es tanév őszi bérletes előadásainak programját megtalálják a 2016. augusztus 20-ától megjelenő Hírös Agóra Nonprofit Kft. őszi programfüzetében és intézményünk www.hirosagora.huweboldalán.

Jó pihenést, élményekben gazdag, kellemes nyarat kívánunk!
 Hírös Agóra Ifjúsági Otthon munkatársai

 

Szerk. F. I.

 

.

Hozzászólások