Kecskemét Város fennállásának 650 éves évfordulóját ünnepeljük – Helyi Termék Ünnep – Kecskemét Város fennállásának 650. éves évfordulójához kapcsolódóan kerül megrendezésre a “Kecskemét 650 – Helyi Termék Ünnep” elnevezésű 5 napos rendezvény 2018. szeptember 28. és október 2. között Kecskemét főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködésben.

A rangos jubileumhoz méltó fesztivál létrehozásával megelevenedik a város és térsége múltja, közös hagyományai, ugyanakkor prezentálja pezsgő kulturális életét, hűen tükrözve annak sokszínűségét. A helyi közösségek, alkotóműhelyek bevonásával megvalósuló rendezvény elsődleges célja, hogy megmutassa, mi mindenre lehetnek büszkék az itt élő emberek, és az összefogás milyen értéket teremt. Bemutatásra kerülnek a mezőgazdasághoz és az őszhöz kapcsolódó hagyományaink és a messze földön híres gasztronómiai értékeink, ételeink a Tanyacsárda jóvoltából. Első ízben ez alkalommal lesz megkóstolható a város neves cukrászatainak közös alkotása, a Hírös Város tortája.

Régi mesterségek képviselői interaktív bemutatót tartanak a népi mesterségek utcáján. Kiállítanak a „Kecskemét Város Bora” címet viselő pincészetek, és felállításra kerül az 1930-as éveket megidéző kecskeméti piac, korhű szekereken, fedeles kosarakban bemutatva a térség legszebb terményeit. Igazi kulturális csemegének kínálkozik a Kecskeméti Települési Értéktár Kiállítása. Az öt nap során a színpadon zömében kecskeméti és kecskeméti kötődésű zenekarok, együttesek szórakoztatják majd a vendégeket.

09.28. péntek 19:00 Kortársak zenekar koncertje
09.29. szombat 19:00 „Kecskemét is kiállítja” kecskeméti zenészek gálaműsora
09.30. vasárnap 19:00 Dokk Blues Funky Service & Gájer Bálint
10.01. hétfő 19:00 Ismerős Arcok koncert
10.02. kedd 19:00 TOTO Tribute Band koncert

Legyen a vendégünk Ön is!

Ünnepeljük meg közösen Kecskemét város fennállásának 650. évfordulóját!

További információ: www.kecskemetfeszt.aranyhomok.hu – facebook: Kecskemét 650 – Helyi Termék Ünnep

 

 

Hozzászólások