“Kecskemét is kiállítja nyalka verbunkját” – A Kecskemét Táncegyüttes Magyarország Szófiai Nagykövetségének  a meghívására, a  Szófiai Magyar Intézet, Bulgária Honvédelmi Minisztériuma Központi Tisztiklubjának és a Kecskeméti Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzatnak a szervezésében   nemzeti ünnepünk tiszteletére 2017. március 13-án, Szófiában  adott nagysikerű  műsort.

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ fenntartásában működő együttes erre az alkalomra készítette el közel egy órás műsorát “Kecskemét is kiállítja nyalka verbunkját” címmel, amelyben a néptánc és a népzene nyelvén idézték fel az 1848-as forradalom és a szabadságharc emlékét.

A 400 fős termet zsúfolásig megtöltő közönség (a Szófiába akkreditált külföldi diplomáciai testületek tagjai, a magyar kultúra iránt érdeklődő bolgárok, a bolgár fővárosban élő magyarok) vastapssal köszönték meg a Kecskemét Táncegyüttes nagyszerű előadását. A fiatal táncosok március 14-én ének-zenei összeállítással közreműködtek a Petőfi Sándor szófiai emléktáblájánál rendezett koszorúzáson, és este táncbetétekkel színesítették a Magyar Nagykövetség nemzeti ünnepünk alkalmából megrendezett fogadását.

 

 

 

Hozzászólások