Mintegy 200 óvodás társaságában katicabogarak lepték el Pécs belvárosát szerda délelőtt. A Zsolnay Piknik szervezői remélik, hogy a figyelemfelhívó akció eléri célját, és hétvégén az emberek követik a katicák útját a Zsolnay Negyedbe.

katica2

A Zsolnay Piknik emblémája a katicabogár, amiből szerdán bőségesen akadt Pécs belvárosában. Az első katicát dr. Őri László, Pécs alpolgármestere rajzolta az aszfaltra a Ciszterci Szent Margit Óvodába járó gyerekekkel közösen. Hangsúlyozta, hogy az akció célja, hogy felhívják a belvárosban járó helyiek és turisták figyelmét a hétvégén zajló Zsolnay Piknikre, ami miatt különösen érdemes kilátogatni a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ahogy azt a katicák is mutatják a Széchenyi tértől a Király utcán át a Zsolnay Negyedig.

A gyerekek közül sokan jelmezben, piros ruhában vagy katicacsápokkal a fejükön érkeztek. Elénekelték a „Katalinka szállj el” című dalt Móczár Gábor, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. program-, marketing- és nemzetközi kapcsolatok igazgatójával, majd folytatták a katicabogarak kihelyezését. Az akciónak köszönhetően a Széchenyi tértől megannyi katicás matrica, zászló és aszfaltrajz díszíti az utcákat. A katicák „vonulási irányát” követve kivezetnek a Zsolnay Kulturális Negyedig, ahol május 20-22. között zajlik a Piknik, melyen megannyi szabadtéri kulturális csemegét kínálnak a szervezők.

katica3

 

Minden szempontból ki szeretnénk tárni a Zsolnay Negyed kapuit, amit az is mutat, hogy a Zsolnay Piknik során a Negyeden kívül Uránvárosban, Kertvárosban és a Budai városrészen is zajlanak események. A katicás akcióval a belvárosból szeretnénk kicsábítani a lakosságot a Zsolnay Negyedbe” – mondta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Zsolnay Piknik információ

Facebook

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Hozzászólások