December beköszöntével a boltok kirakata megtelik színekkel, fénnyel. Az izgatott készülődés és várakozás időszaka ez. Az üzletekben karácsonyi zene szól, fenyőillat tölti be a tereket.
A Sofitelben az idei évben egy magyar designer csapat, az Igéző csodálatos ruhaterve inspirálta az égig érő karácsonyi dekoráció elkészítését. Ahogy egy Igéző ruha alsó szegélyén, úgy jelenik meg a hagyományos, ősi magyar motívumvilág a Sofitel karácsonyfáján is. Az Igéző csapatának célja, hogy ősi hagyományaink magyar jelképrendszere ne csak ünnepeinket, de hétköznapjainkat is gazdagítsa, legyen szó viseletről vagy az élet egyéb más területeiről. A hatalmas égősorokkal ellátott fenyőfa törzse pirospaprikából készült, tükrözve az egyik legismertebb hungarikum, a magyar paprika jelentőségét.

A karácsonyi hangulat megteremtéséhez a több nemzetközi versenyen is elsőként végző, káprázatos hangú Cantate kórus előadása is hozzájárult.

A szálloda a híres francia édesség, a karácsonyi fatörzs receptjét is megújította, hogy minden évben más-más ízesítéssel kedveskedjen vendégeinek. A formájáról Buche de Noel-nek (karácsonyi fatörzsnek) elnevezett süteményt először az 1800-as évek végén készítette el egy cukrász. A Sofitel cukrászai idén különleges earl grey ízesítésű “fatörzzsel” csábítják a látogatókat.

Mostantól igazán káprázatos látvány köszönt minden vendéget, aki betér ide egy finom forralt borra vagy egy szelet karácsonyi süteményre. Az ünnepi hangulat a szállodába is beköltözött.

Forrás: Arteregó Kft.

2012. december 12.

Hozzászólások