Szeptember 28-án, pénteken este 19.00 órakor jótékonysági koncertet rendeznek a „Város Napja” alkalmából a kecskeméti Nagytemplomban. A koncerten fellépnek:

Kodály Filharmónia és Kodály Kórus (Debrecen)

Kodály Zoltán Daloskör (Galánta)

és a Cantus Nobilis Kórus (Kecskemét).

A koncerten ott lesz Kodályné Péczely Sarolta is.

Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az, aki részt vesz a koncerten, nemcsak nagyszerű zenei élményben részesül, hanem felajánlásával támogatja a kecskeméti Nagytemplom felújítását is.

Kérik, hogy előzetesen regisztráljanak a kedves vendégek vagy telefonon (76/484-010) vagy a Kecskemét, Kápolna utca 24 szám alatt, vagy a Városháza sarkán lévő Tourinform Irodában, ahol egyúttal bedobhatják adományaikat (legalább 500 Ft-ot, de aki teheti, többet is) egy erre a célra felállított és lepecsételt urnába.

Mák Kornél alpolgármester úr programot méltató szavai után Hegedűs Zoltán, a Hegedűs Együttes vezetője is szót kapott. Felhívta a figyelmet arra, hogy szeptember 29-én, szombaton este 19 órakor, a Garabó fesztivál keretében nagyszabású születésnapi koncertet ad a Hegedűs Együttes a Kossuth téren. Mivel a 30 éves együttes eddigi összes zenésze (38) fellép majd szombaton, ezért máris felfokozott várakozás előzi meg a fergeteges folklórkoncertet.

Hozzászólások