A Mini Magyarország makettpark 2017. tavaszán kárpátaljai látnivalókkal bővült. Ennek apropóján a makettpark az egyik legkisebb kárpátaljai falu általános iskolásait lepi meg idén egy Szarvasra szóló májusi kirándulással.

A gyerekek utazásának, egy éjszaka szállásának és étkezésének költségeit a makettpark vállalja át és a kirándulás alatt programokból sem lesz hiány. A park megtekintése mellett, meglátogatják a híres Szarvasi Arborétumot, tesznek egy rövid városnéző sétát és részt vesznek egy hangulatos hajókiránduláson.

A benei diákokkal, valamint a pedagógusokkal egyeztetve, a kiránduláson túl az alábbi tanszerek és használati tárgyak okoznának nekik nagyon nagy örömet:
ceruzák, tollak, vonalzók, vastagabb füzetek, színes papírok, pöttyös-és csíkos papírok, rajzfüzetek, gyurmák, vízfestékek , színes ceruzák. Nagy hiány van náluk körzőkészletekből, mert azok nagyon drágák. Szükségük lenne szemléltetőkre magyar nyelvből, a magyar helyesírás szabályainak 12-ik kiadására. Örömmel fogadnának 1 vagy 2 db iskolai súlykészletet a fizikai és kémiai kísérletekhez. Utolsó nagy álmuk, amire már régóta vágynak, magyar népviselet a fellépéseikhez: szoknya, párta, mellény, blúz, kötény, zsinóros nadrág és mellény fiúknak.

Az ajándékok leadhatók 2018. május 11. (péntek) 18 óráig a Szarvasi Arborétum portján, a Mini Magyarország makettpark kollégáinál, vagy a makettpark központi irodájában: (Szarvas, Kossuth u. 6., hétfőtől-péntekig 8:00-16:00 óra között).

További információ: www.minimagyarorszag.hu, a Makettpark facebook oldala

Forrás: Mini Magyarország Makettpark

 

Hozzászólások