2014. november 16-án, 16 órától rendezik meg a kecskeméti Kecske Bárszínházban (Rákóczi út 32-34.) a 2. JÓ Jótékonysági Aukciót.

kecskebar2

Tavaly indult el az a kecskeméti önkéntes civil kezdeményezés, amelynek keretében a szervezők neves helyi képzőművészek által térítésmentesen felajánlott, igényes műalkotásokat árvereznek el egy-egy helyi civil szervezet támogatására. A tavalyi, első aukció során az Autizmus Centrumot segítő alapítvány volt a kedvezményezett, az idén pedig az Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért javára tehetnek majd felajánlásokat azok, akik vásárlásukkal támogatják a rendezvény sikerét.

Ahogy tavaly is, az idén is a teljes bevételt a kiválasztott civil szervezet számlájára utalják. Olyan ismert és elismert kecskeméti művészek tisztelték meg a jótékonysági aukciót felajánlásaikkal, mint például (a teljesség igénye nélkül) A. Varga Imre, Damó István, Ulrich Gábor, Szappanos István, Gyenes Péter, Öveges László, Ugray Zsuzsa, Kun-Sebők Kata vagy Gömöry Dorottya. Az alkotások már megtekinthetők az esemény facebook oldalán, vagy a Kisfaludy utca 2. szám alatti Artesia Galériában.

kecskebar1

A szervezők célja, hogy minél több érdeklődőt vásárlásra buzdítsanak, ezért az idén kifejezetten kedvező, alacsony kikiáltási árakat határoztak meg. A műalkotások mellett ebben az évben – a támogatott alapítvány tevékenységével összhangban – sportrelikviák is kalapács alá kerülnek, egyebek mellett Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, valamint a magyar férfi kosárlabda válogatott felajánlásának köszönhetően. További vásárlási, és ez által támogatási lehetőségként a szervezők idén is felállítanak egy „apróságasztalt”, ahol képző- és iparművészek, dizájnerek által alkotott tárgyak – babák, ékszerek, kiegészítők – lesznek olcsón kaphatók, hogy a „vékonyabb pénztárcával” rendelkezők is vásárolni tudjanak. Ugyanakkor azokat is szeretettel várják a rendezvényre, akik „csupán” jelenlétükkel kívánják vagy tudják támogatni a jó ügyet, vagy „csak” egy kellemes, értékes, jó lelkületű társadalmi eseményen kívánnak részt venni.

jotekonysag1

Annak érdekében, hogy valódi társadalmi és társasági eseménnyé váljon az aukció, a szervezők az árverésen kívül is kínálnak kulturális élményt. Megtiszteli az eseményt jelenlétével az aukció védnökeként Száraz Dénes színművész (Falvai Tamás atya a Jóban Rosszban című sorozatból), illetve gitáron közreműködik Kerényi Mátyás gitárművész is. Mivel a fogyatékkal élők sportolása a támogatni kívánt alapítvány fő profilja, természetesen jelen lesz a kecskeméti példakép, Boronkay Péter paratriatlon világ- és Európa-bajnok, reménybeli olimpikon is.

Libor Zoltán

Hozzászólások