Beiratkoztam a Bohém Jazziskolába! – Az Országos Könyvtári Napok egyik rendezvényén vettem részt október 3-án délután a Kecskeméti Katona József Könyvtárban, ahol „Amerikai mulatság: A klasszikus dzsessz története dióhéjban” címmel Dr. Ittzés Tamás zenetanár, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője tartott előadást.

Eddig is lelkes látogatója voltam a Bohém Klub rendezvényeinek, így ezt az alkalmat sem szalasztottam el! Igaz, hogy az egy órásra tervezett előadást elsősorban középiskolás fiataloknak hirdették, mégis leginkább – fogalmazzunk így: hajdan volt iskolások töltötték meg zsúfolásig a könyvtár nagytermét.

A rendhagyó jazztörténeti előadás régi felvételekkel, videókkal és élőzongorás illusztrációval igazi csemege volt, nagy élményt nyújtott a jelenlevőknek. Az előadás – tekintettel a nagy érdeklődésre – nagy örömünkre másfél órásra sikeredett. A műsor végén pedig kiderült, hogy az előadáson hallottakhoz hasonló élményben lehet része azon érdeklődőknek, akik az interneten a Bohem.hu oldalra kattintva beiratkoznak a Bohém Jazziskolába! (Én már meg is tettem, így lettem ismét iskolás!)

Egy kis ízelítő a tegnap látottakból:

 

 

Kökény Éva

 

 

Hozzászólások