Szinte már hagyomány, hogy a Müpa minden évben jazz-zenével köszönti az államalapítás ünnepét, és nyitja meg új évadát. Ez a tradíció idén sem szakad meg, a Müpa augusztus 20-án ingyenes koncertekkel várja a műfaj rajongóit.

Müpa nappali fotó

Fotó: Müpa Kommunikáció

 

A Müpa impozáns belső tereiben, és az épület előtt felállított szabadtéri színpadon a hazai jazzélet jeles képviselői alapozzák meg a hangulatot. A Zászlótérben az itthon és külföldön is népszerű jazzgitáros, Gyárfás István Berkes Balázzsal és Kőszegi Imrével közös triója, míg az Üvegteremben a Londoni Jazz Fesztiválon is nagy sikert arató „családi zenekar”, a Pecek Lakatos Trió zenél majd, akik a hozzájuk csatlakozó szólistákkal könnyen szeptetté is alakulhatnak egy-egy dal erejéig.

A szabadtéri színpadon 17 órától Suba Attila vezetésével a több mint tíz éves múltra visszatekintő SoulFool Band és SoulFool Choir az 1940-es és ’50-es évek jazz- és bluesdalait szólaltatja meg mai köntösbe bújtatva. 20 órától pedig a Szalóky Béla vezette Police Big Band a régi idők és a modern évek nagyzenekarra hangszerelt dallamaival perdíti táncra a közönséget. Az este megkoronázásaként a táncban megfáradt nézők a Ludwig Múzeum teraszáról figyelhetik a 21 órakor kezdődő ünnepi tűzijátékot.

A Jazz 0820 programja:

 • Gyárfás István Trió
  Zászlótér / 17.00-19.50
  Gyárfás István, gitár; Berkes Balázs, bőgő; Kőszegi Imre, dob
 • Pecek Lakatos Trió
  Üvegterem / 17.00-19.45
  Pecek Lakatos Adorján, zongora; Pecek Lakatos Krisztián, bőgő, Pecek Lakatos András, dob
  Közreműködő szólisták:
  Urbán Orsolya, ének; Bukovinszki Balázs, trombita; Bacsó Kristóf, tenorszaxofon, Dennert Árpád, altszaxofon; Soso Lakatos Sándor, szaxofon (Ablakos Lakatos Dezső-ösztöndíjas)
 • Suba Attila és a SoulFool Band
  Szabadtéri nagyszínpad / 17.00-19.30
  Suba Attila, ének; Vidákovich Izsák, szaxofon; Hebenstreit Máté, billentyűs hangszerek;
  Sallay Jenő, basszusgitár; Hermán Dominik, dob
  Közreműködik: SoulFool Choir
 • Police Big Band
  Szabadtéri nagyszínpad / 20.00-20.50 és 21.30-23.00
  Szalóky Béla, művészeti vezető, trombita

További információ: A Müpa weboldalán

 

Hozzászólások