India után a világon elsőként a Berekai Art Stúdióban mutatkozik be a Shlok Arts projekt, mely keretei között indiai fotóművészek alkotásait népszerűsítik. A kiállítást a projekt megálmodója, Sapna Parmar nyitotta meg. Az alkotások január 12-ig tekinthetők meg.

A Berekai Art Stúdió ismét egy magával ragadó fotókiállításra invitálja a látogatókat. A Shlok Arts Indiából indult hódító útjára azzal a céllal, hogy népszerűsítse a tehetséges indiai fotósokat és munkáikat Indiában és a tengerentúlon egyaránt. A nagyvilágban először Budapesten tekinthető meg a kiállítás.

A Shlok Arts Sapna Parmar forradalmi ötlete, mellyel a szakember elképesztő sikereket ért el a reklámvilágban. Sapna nagy csodálója a fotóművészetnek, úgy érzi, ez egyike a művészet azon kreatív ágának, mely különösen elhanyagolt Indiában, ahol a “művészet” kizárólagosan csak  festészetre, szobrászatra, és médiaművészetre korlátozódik. Cége azzal a szándékkal jött létre, hogy segítse a tehetséges fotósok népszerűsítését, tevékenységének köszönhetően különböző érzékenységű közönségnek is bemutathatják munkáikat. Az Indiában megrendezett négy, elsöprő sikerű kiállítás után Sapna úgy döntött, a tengerentúlon is próbálkozik. „Ez egy nagyon izgalmas kiugrási lehetőség lehet, különösen azért, mert így az indiai fotósok számára egy új platform nyílik meg. Budapestről elindulni a legjobb döntés, mivel az itt elő emberek sokszínűek és igényesek. Megértik, értékelik a fotográfiát, mint a művészet egy jelentős ágát” – nyilatkozta Sapna Parmar.

Berekai Judit, a Berekai Art Stúdió alapítója maga is művész, akinek mindig is célja volt, hogy a világ különböző kultúráit, sorsait megmutassa és továbbadja az érdeklődőknek. Az egyedi, itthon szinte ismeretlen stílusú összművészeti szalon, vagy ahogyan ő hívja, a „kis kulturális sziget” létrehozásának hátterében az állt, hogy a művészet nyelvén bárki elmondhassa, amit az életről gondol. Ezen a szigeten bárki megpihenhet, aki a hétköznapi élet áramlásában egy kis feltöltődésre vágyik.

A Berekai Art Stúdió küldetése, hogy a kultúrát minél több helyre eljuttassák, egyfajta értéket teremtsenek, azt megóvják, továbbadják. A nagy művészek mellett fontosnak tartják az aktívan alkotó, fiatal művész tehetségek bemutatását és segítését egyaránt, így számos hasonló programmal találkozhatnak az érdeklődők.

A kultúra kedvelőinek érdemes követniük a Berekai Art Stúdió tevékenységét, hiszen a szervezők törekednek a művészet minél sokszínűbb megjelenítésére: zenei-, színházi- és felolvasó esteket szerveznek, könyvbemutatókat tartanak.
 
A fotókiállítás előzetes egyeztetés után január 12-ig tekinthető meg. Bejelentkezés a kiállítás megtekintésére hétköznapokon lehetséges, az alábbi telefonszámon: +36 20 555 5855.

Mindenkit szeretettel vár a Berekai Art Stúdió!

Részletek a Berekai Art Stúdió hivatalos honlapján és facebook oldalán olvashatók.

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások