Nyári Sportágválasztó – Mozogj nyáron is! Siófok nemcsak a Balaton, hanem a sport fővárosa is lesz július 18-án!

NSV_Nyari_Logo.ai

A 2007-ben Budapesten létrehozott Nagy Sportágválasztó rendezvény 2015-re már igen nagyra nőtt, hiszen a fővárosban évente kétszer (májusban és szeptemberben) több mint 100 sportágnak biztosít lehetőséget az interaktív bemutatkozásra, az eseményenként 20-22 000 látogatónak pedig a sportágak díjmentes kipróbálására, a mozgásformákkal való ismerkedésre. 2010-től nemcsak Budapesten, hanem vidéki városokban, 15-20 településen is évről-évre megvalósulnak Nagy Sportágválasztó események, az adott régió sportegyesületeinek adva lehetőséget a toborzásra. A Sportágválasztó rendezvények palettája 2015 januárjában egy új, tematikus eseménnyel bővült „Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is!” elnevezéssel, a Városligeti Műjégpályán.

A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda idén nem megy “szabadságra” , és egy évszakot sem kihagyva, most már nyáron is mozgásra, sportágválasztásra hívja az érdeklődőket! Legújabb
rendezvényén, a Nyári Sportágválasztón elsősorban a nyáron,
strandon, vízben, vízközelben gyakorolható sportágaknak ad teret a
bemutatkozásra. A sportágak sorában szabadidős és versenysportágak egyaránt megjelennek. Többek között kipróbálható lesz az úszás, a vízilabda, a kajak, a kajakpóló, a sárkányhajó, az evezés, az állva evezés, a strandröplabda, a strandfoci, a strandkézilabda, az asztalitenisz, a splitt-pong, a strandtenisz, a búvár szakágakból a víz alatti hoki, a víz alatti rögbi és az uszonyos búvárúszás, de megismerhető lesz az életmentők tevékenysége is, ezen felül lesz sporthorgászat, sakk, bocsa, petanque és tollaslabda, de azt is megtudhatják a látogatók mi is az a sportlétra vagy a „sportpohár”/speed stacks?

Nyari_Sportagvalaszto_Kepeslap

A sportágakat sportszakemberek, edzők képviselik, így szakszerű információkkal is szolgálnak az érdeklődőknek, melyik sportágat milyen feltételekkel lehet a későbbiekben gyakorolni. A Nyári Sportágválasztóról nem fognak hiányozni a neves sportszemélyiségek, olimpikonok sem, akikkel több esetben együtt is lehet majd sportolni a rendezvényen.

FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐK SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI IS MEGJELENNEK!

A FODISZ együttműködésének köszönhetően a Nyári Sportágválasztón kiemelt szerepet kap a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek bemutatása. Egyrészt informálisan a
szervezetek tevékenységét, illetve interaktívan a speciális parasportágakat bemutatva.

A Magyar Olimpiai Bizottság is megjelenik a rendezvényen 5próba Rióba! programjával. A MOB sátorban az érdeklődők nem csak megismerhetik a versenysorozat részvételi feltételeit, hanem ügyességükről, gyorsaságukról, fittségükről, erejükről, állóképességükről is tanúbizonyságot tehetnek. Ha a látogatók kipróbálják magukat evezős ergométerben, helyből távolugrásban, ugrókötelezésben, négyütemű fekvőtámaszban, speed bounce-ban (szökdelésben) és kerékpáros ergométerben, értékes pontokat gyűjthetnek, mely az első lépés ahhoz, hogy megnyerhessék az 5próba Rióba! verseny fődíját, a riói utazást.

A Nyári Sportágválasztó rendezvény hol máshol kerülhetne megrendezésre, mint a festői Balatonon, illetve Balaton-parton, a Siófoki Nagystrandon.

Időpont: 2015. július 18. (szombat), 10-18 óra között.

Helyszín: Siófoki Nagystrand, Petőfi sétány 3., a rendezvény
bejárata: 1. kapu

A rendezvényre való belépés díjmentes, de elő-regisztrációhoz
kötött!

(Elő-regisztrációt a szervezők 2015. július 17., 24 óráig tudnak
fogadni!)

Regisztráció, további információ

Hozzászólások