Ifjúsági Díjlovas Európa-bajnokság Magyarországon! – Idén először egy helyen rendezik meg az Ifjúsági Díjlovas Európa-bajnokság összes kategóriáját. A versenyekre a Pilisjászfaluban található Unikornis Lovardában kerül sor. A bajnokságok augusztus 10-től indulnak a Gyermek & Junior versennyel, majd a Fiatal lovas & U25-tel folytatódnak. A Póni bajnoksággal érnek véget.

ifjusagi dijlovas europa bajnoksag

A FEI (Fédération Equestre Internationale) ebben az évben külön engedélyt adott a Magyarországon élő Arie Yom Tovnak az Ifjúsági Díjlovas Európa-bajnokság hazai megrendezésére. Ráadásul minden kategóriában Magyarországé a jog az esemény lebonyolítására! A világversenyek augusztus 10-14-ig a Gyermek & Junior versennyel kezdődnek. Utána augusztus 18-22-ig a Fiatal lovas & U25-tel folytatódnak a bajnokságok. Végül augusztus 26. és 30. között a Póni bajnoksággal zárul be az Ifjúsági Díjlovas Európa-bajnokság.

ifjusagi dijlovas europa-bajnoksag

A bajnokságoknak az Unikornis Lovarda ad otthont Pilisjászfaluban. Az elmúlt három hónapban jelentős beruházás történt a lovardában. Mindez annak érdekében történt, hogy minőségi nemzetközi létesítményt hozzanak létre az Európa-bajnokság számára.

„Szeretjük és fontosnak tartjuk ezt a sportot, különösen ebben a kritikus időszakban, amelyet a COVID-19 vírus okozott. Számos országtól és lovas szövetségtől kaptunk felkérést, hogy helyszínt biztosítsunk az európai ifjúsági bajnokságok számára. Mindent megteszünk, hogy ne csak a rendezés, de az egészségügyi szabályok betartása is a legmagasabb szinten történjen a versenyzők és szervezők számára is. Így a  másfél méteres távolságtartás, az arcmaszkok használata a zárt helyiségekben és a kézfertőtlenítő gél használata alapelvárás lesz” – állítja Yom-Tov úr.

Az Ifjúsági Díjlovas Európa-bajnokságra a nagyközönség idén nem juthat el, de az esemény élő online közvetítés formájában nyomon követhető lesz a sportprohorses.com weboldalon.

 

Hozzászólások