A Hiros.hu  és a Kecskeméti Lapok munkatársa,  A. Fehér Vera fotóművész munkáiból nyílt kiállítás a Hírös Agóra Kulturális Központban.  A hibaizmus szülőanyjának szuggesztív erejű alkotásai november 1-től  30-ig tekinthetőek meg az intézmény nyitva tartási idejében.

 Így vall magáról A. Fehér Vera:

„Kecskeméten születtem és élek. Fotográfiával 2005 óta foglalkozom. 2009-ben létrehoztam a hibaista alkotócsoportot, mely experimentális munkáit a fotóművészet területén végzi. 2010 óta a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagja vagyok. 2016 óta a Kaposvári Egyetem fotográfia mesterképzésében veszek részt.”

A mini-tárlat megtekinthető a Hírös Agóra Kulturális Központ II. és IV. emeleti Panoráma társalgójában, az intézmény nyitva tartási idejében.

“Egy magyar lány, A Fehér Vera feltalálta a hibaizmust. Pontosabban nevet adott egy kortárs fotográfiai stílusirányzatnak, amelyben nagy szerepe van elrontott fényképezőgépeknek, életlenségnek, kétszer befűzött filmeknek, de leginkább a véletlennek. A véletlennek, amit olyan ritkán merünk beengedni az életünkbe, mert a legtöbbször félünk tőle. Ahogy a hibától is, mert állandóan a tökéletességet várják el tőlünk. Pedig ha szembenézünk a hibáinkkal, akár egy jó kép is születhet belőle. Íme.”

 

 

 

 

Hozzászólások