Szerdán este megtartották a Hírös kecskemétiek pódiumbeszélgetés-sorozat évadzáró rendezvényét a Hírös Város Turisztikai Központban. A pódiumon Kriskó János ezúttal is négy, a maga területén komoly sikereket felmutató helyi művésszel beszélgetett.

Bahget Iskander fotóművész

Az évadzáró Beke Márk és Kuna Lajos harsonajátékával kezdődött. Ezt követően a szír származású Bahget Iskander fotóművész beszélt életpályája meghatározó mozzanatairól. Az eredetileg kohómérnök végzettségű művész több mint fél évszázada él Kecskeméten. Messze földön híres kertjében irodalmi szalont működtet, arab diplomatákat és kiterjedt baráti kört lát vendégül, és érzékenyen reagál a körülötte lévő világ, főként a peremhelyzetben élők problémáira.

Dobó Enikő színművésznő

Az est második vendége Dobó Enikő volt. A színésznő még egyetemista korában került kapcsolatba a kecskeméti színházzal, és pályájának eddigi 7 éve alatt számos fontos prózai és zenés produkcióban kapott meghatározó szerepet. Nagyon fiatalon elnyerte a megyei Prima díjat, a Soós Imre-díjat, tavaly pedig az évad legjobb színésznőjévé választották. Egyedül végigjárta az El Camino 800 kilométeres szakaszát. Tudatosan építi a pályáját, a jövő évadtól a Budapesti Vígszínház társulatának tagja lesz.

Beke Márk és Kuna Lajos

A záró programban a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató tavalyi abszolút győztese, Beke Márk és felkészítő tanára, Kuna Lajos volt a műsor vendége. Beke Márk a verseny díjából külföldi továbbtanulását finanszírozza, Kuna Lajos pedig már megtalálta azt a növendékét, akivel Márkéhoz hasonló sikereket érhet el akár néhány éven belül. A közönség átfogó képet kapott a versenyzés természetrajzából, a lelki felkészítés fontosságáról, és a fiatal virtuóz szimpatikus személyiségéről és jövőbeli elképzeléseiről.

 

 

 

Hozzászólások