Gyerekproblémák – Réczei Tamás, a kecskeméti Katona József Színház művészeti vezetője új feladatot vállalt magára. Szülőknek és pedagógusoknak szeretne segíteni előadássorozatával. Az első előadásának időpontja 2016. március 21. 17.00 óra volt, akkor a Nagyszínház gyönyörű páholyfolyosóján fogadta az érdeklődőket.

 

epulet4

 

Az előadás címe: Probléma a gyerekkel, vagy probléma a gyerekben? – Mitől érzékelünk egy gyereket problémásnak? Mennyiben látjuk meg ezekben a tanult vagy öröklött mintákat? Gondolunk-e arra, hogy az esetleges deviancia mögött mi az eredeti ok? A jelenséget kezeljük vagy a mögötte meghúzódó rejtett szálakat?

 

Az előadásról készült rövid szemléltető videó ITT tekinthető meg.

 

A második előadás időpontja 2016. április 18. hétfő 17.00 óra. Ezúttal a Ruszt József Stúdió Színházban várja hallgatóságát a Réczei Tamás. Előadásának címe: A szereplés mint pszichológiai eszköz

Mi olvasható ki egy gyermek közösség előtti megnyilvánulásából? Mire lehet következtetni a választásaiból? A szereplés feszültsége mennyiben oldható? Az előzményei feltárhatóak-e?

A harmadik előadás témája: A gyermekben lakozó felnőtt, a felnőttben lakozó gyermek

Melyikünk hány éves az anyakönyve és a fejlettsége szerint? A nem választott, kikényszerített koraérettség hátrányai. A fel nem ismert éretlenség hátrányai. A lelki elakadások felismerésének lehetőségei.
Időpontja: 2016. május 23. 17.00 órakor a Ruszt József Stúdió Színházban

 

Egy másik rövid kedvcsináló videó ITT.

 

Az előadásra jegyek a helyszínen válthatók. Jegyár: 800 Ft. Előzetes helyfoglalás a színház Szervezési-és Jegyirodáján személyesen (Katona J. tér 5.), telefonon (76 501 174, 177), elektronikusan (szervezes@kecskemetikatona.hu).

 

 

Hozzászólások