A Maradj talpon! különleges játékkal zárta a 2016-os évet: az ünnepek előtti adásban a riói nyári olimpia sportsikereire való tekintettel olimpikonok vívták a párbajokat.

Az adásban Gádorfalvi Áron olimpikon szörfversenyző 5 MILLIÓ FORINTOT nyert, amelyet a BORSÓHÁZ GYERMEKFEJLESZTŐ EGYESÜLETNEK ajánlott fel. A Szerencsejáték Zrt. által biztosított nyereményt a Család-barát január 24-i adásában adta át Áron az alapítvány vezetőjének.

Egy ilyen központot létrehozni nagyon sok munka és pénz és legalább ennyi, ha nem több a fenntartása is. Ez az összeg egy olyan biztonsági tartalék, ami biztosítja az intézmény fenntartását. Ebbe beletartozik új terápiás eszközök beszerzése is. Nagy álmunk volt egy olyan speciális futópad, ami lehetővé teszi az önállóan állni és járni nem tudó gyerekek felfüggesztését, biztos, hogy egy ilyet beszerzünk az adományból. A hozzánk járó gyerekek is sportolnak, kis olimpikonok ők is” – mondta Kismándor Csilla, az egyesület elnöke a műsorban.

Szeretem támogatni a mozgás felé nyitott kezdeményezéseket, így külön öröm, hogy segíthettem a Borsóháznak a nyereményemmel” – mondta Gádorfalvi Áron.

Forrás: MTVA