Az alábbiakban három gazdára váró kutyust mutatunk be, akik nehéz éveik után biztonságos, szerető otthont keresnek.

Hablaty

Hablaty 2009 decemberében született, ivartalanított tacskó keverék fiú kutyus.
Édesanyjával 2 hónapos kölyökként került hozzánk, hetek óta kóboroltak egy faluban.
Az átéltek ellenére Hablaty igen vagány, jókedvű kiskutya volt. Nevét onnan kapta, hogy – ellentétben otthoni viselkedésével – , ha kitette a lábát az utcára, minden egyes lépésnél nagy büszkén vakkantott egyet, tudatva környezetével, hogy itt van ő.
Kiegyensúlyozott, jó idegrendszerű kiskutya: barátságos, kedves, hízelgős. Imádja az embereket, kutyával, macskával rendkívül barátságos.
Egy igazi kis bohóc, szeret játszani, apportírozni, futkározni
Tacskó őseinek köszönhetően folyamatosan intézkedik, tesz-vesz, „hírt ad” magáról: ami nem feltétlenül ugatás, bár nem takarékoskodik a hangjával.
A lakást kulturáltan használja, nem rombol, szobatiszta.
Nagyon szeret mindennel játszani, a kertben szívesen ás, ezért semmiképpen ne játsszon örökbefogadása gondolatával az, aki ezt inzultusként élné meg.
Nagyon falánk: erre feltétlenül figyelni kell, étvágyának pedig gátat kell szabni.
Gyerekes családnak – feltéve, hogy a gyerek ismeri és érti az állathoz való viszonyulás szabályait – Habi egy KINCS! Pörgőssége miatt azonban egyedülálló idősebb embernek nem javasoljuk.

Kanyar
59 cm marmagasságú, 25 kg testsúlyú, 2008-as születésű, ivartalanított kan kutya.
Kölyökkorában tették ki Bénye és Gomba határán egy kanyarban egy betonkeverő kocsiból, és ő rendületlenül várta, hogy majd visszajönnek érte: az élelemszerzésen kívül nem nagyon ment el a kanyarból. Közben nőtt-nőtt, és szép nagy (az ottaniak szerint ezért veszélyes és elpusztítandó, sintérkézre adandó), ám igencsak tanulatlan kamasszá vált. Mivel a sintér folyamatosan vadászta, rafinált dzsungel-harcossá nőtte ki magát: az ő és leendő gazdija szerencséjére nem tudták megfogni.
Nagyon barátságos, kezdetben bizalmatlan az idegenekkel. Kajla, játékos, a játékkal rendkívül jól motiválható. Így sikerült nekünk is rábeszélni, hogy beszálljon az autóba, és velünk jöjjön.
Nagyobb termete ellenére szeret hemperegni. Könnyen tanul.
Egyedüli kutyának ajánlott, illetve nem domináns szuka mellé, szereti ugyanis a többieket felhergelni, ugat rájuk. Meglepő módon, bár szobatisztaságra soha nem nevelték, saját természetes intelligenciájának köszönhetően mégis az lett.
Az utcán töltött előélete miatt séta közben szeretne felvenni minden, szerinte ehető dolgot a földről.
Az agresszió teljesen hiányzik belőle: ő csak akkor lehet veszélyes, ha a gazdi vele alszik, és Kanyar álmában ráhengeredik, bakkecske-mozgása miatt viszont egész kicsi gyereket fellökhet.
Várja szerető gazdáját, akivel majd mindent felfedezhet, és akivel egy életem- egy halálom szövetséget köthet, mert nagyon szeretné, ha végre lenne neki is egy embere, akihez kötődhet.

Nox

Mikor hozzánk került, rendkívül rossz állapotban volt, mondhatjuk, hogy az éhhalál széléről hoztuk vissza . 2005-ös születésű lehet. A hosszas sintértelepi élet nagyon megtörte szegényt. Kezdetben alázatos és visszahúzódó volt.
Nem valószínű, hogy valaha foglalkoztak volna vele. A póráztól rettegett, a földre dobálta magát, fetrengett tőle. Ma már szépen, magát kihúzva megy a pórázon. Úgy látjuk, hogy nagyon jó házőrző lesz, a területét védi. Fokozatosan, szépen oldódik, és nyeri vissza erőnlétét, formáját.
Ezzel együtt nagyon nagy szüksége lenne a szeretetre, ami eddigi életéből kimaradt.
Sokan mondják “kölyökkutyát szeretnének, mert az hozzájuk szokik”. Nem igaz! Az ilyen kutyák, mint Nox, akikkel sok rossz történt már, tudnak igazán szeretni és alkalmazkodni.

Minden nemű kutyával jól kijön, a macskákat viszont nagyon nem szereti. Alapvetően nyugodt természetű, de nagyon kedveli a sétát és a rohangálást.

Mindhárom kutyáról Takács Katalinnál lehet érdeklődni a 06-70-223-6476-os telefonszámon, valamint a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
Örökbe fogadásuk az ” Állat és Ember ” Állatvédő Egyesület örökbefogadási feltételei szerint lehetséges, amely honlapunkon olvasható: www.allatesember.hu

 

További képek a három kutyusról:

{gallery}kutyusok1{/gallery}

 


2012. október 20.