VÁROS NAPJA
2012. szeptember 30.

Tegnap, vasárnap este a Kecskeméti Katona József Színházban nagyszabású gálaműsor keretében ünnepelhettük szépséges városunkat, Kecskemétet, valamint azokat az embereket, akik kiemelkedő munkájuk során évek óta sokat tesznek érte.

 

A Közgyűlés korábbi döntése alapján Dr. Zombor Gábor polgármester úr a következő díjakat adta át, miután köszöntötte Kecskemét testvérvárosainak jelenlévő képviselőit:

1.   Bahget Iskander fotóművésznek a Pro Urbe kitüntető címet
2.    A Bács-Kiskun Megyei Építészkamara részére Kada Elek-díjat, amelyet Borbély Lajos, a kamara elnöke vett át.
3.    Pálfy Gusztáv szobrászművész részére a Katona József-díjat
4.    Alföldyné Dobozi Eszter, a Kodály Iskola igazgatója részére a Kodály Zoltán-díjat
5.    Varga Mónika, a Kecskeméti Televízió műsorvezetője részére a Tóth László-díjat
6.    Balanyi Károly képzőművész részére az újonnan alapított Bozsó János-díjat

A díjazottak nevében Varga Mónika mondott köszönő szavakat. A műsor közben a háttérben Tóth Sándor fotóművész régi kecskeméti képein nosztalgiázhatott a közönség.

A gálaműsort a Szlovákiából érkezett Galánta Trió muzsikája vezette be, majd Bata Éva kecskeméti művész József Attila-verset mondott, és Csémy Balázs színésszel, műsorvezetővel a Koldusoperából adtak elő egy részletet.

Azután a Ciróka Bábszínház produkciója, majd Nagy Gergelynek, a Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulójának versmondása következett. A Kodály Iskola Aurin Leánykarának műsora Durányik László karnagy vezényletével igazi csemegének bizonyult.

Végül Bognár Annának, a Mátyás Király Általános Iskola tanulójának csengő énekhangja és Szirtes Edina Mókus és zenekarának különlegesen intenzív hangzású zenéje zárta a színes kulturális programot.

A gálaműsort egyenes adásban közvetítette a Kecskeméti Televízió, tehát otthon a képernyők előtt is nézhették a város lakói. Így talán nemcsak a jelenlévőkben, de bennük is megfogalmazódott az a gondolat, hogy jó dolog kecskemétinek lenni.

 

Weninger Endréné

Hozzászólások