,,Az út” címmel nyílt kiállítás szerdán délután Gaál Zoltán fotográfus műveiből Kecskeméten, a Kiss Fotó Galériában. A tárlat a művész két kedvenc témáját, Japánt és a távoli tengerpartokat mutatja be.

Az által válik úttá a világ egy darabja, ha elindulunk rajta – vallja Gaál Zoltán fotóriporter, akinek október 24-én nyílt kiállítása a Kiss Fotó Galériában. A művész elindult ezen az úton. Japánba utazott, és közben fotómasinájával megörökítette azokat a pillanatokat, amiket szépnek, érdekesnek, fontosnak talált.

A vendégeket Kiss Zsolt, a kecskeméti Kiss Fotó tulajdonosa és vezetője köszöntötte, majd a kiállítást Bánkuti András, a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője, a MUOSZ fotóriporter szakosztályának vezetője nyitotta meg.

Ezt követően Gaál Zoltán mesélt a szép számmal megjelent közönségnek az egyes fotókról. A kiállított képekből könyv is készült, amit dedikálva meg lehetett vásárolni a kiállítás helyszínén. A válogatás nemcsak realisztikus műveket mutat be, de a világ egy különleges szegletébe is elkalauzolja a közönségét. A 60-as éveiben járó művész. Gaál Zoltán szakfényképész fotóriporterként indult, majd az évek során fotográfus művésszé vált.

Dokumentarista, emberközpontú képeket készít, amelyet a Kecskeméten nyílt kiállítása is tükröz. A japán nyelvet felnőttként tanulta meg és az Oszakai Művészeti Egyetem Fotográfiai Tanszékének kutató ösztöndíjasaként is tanult. Kötődése a szigetországhoz és annak filozófiájához mindmáig erős, ezt is hűen visszaadják kiállított fotói. A tárlat a Kiss Fotó Galériában január 6-áig tekinthető meg.

 

Fotók: Pető Istvánné 

 

 

Hozzászólások