A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Hamar Zsolt hamisítatlan romantikus hangulatot varázsol Pécsre a Filharmónia Magyarország Mesterbérletének következő hangversenyén a Kodály Központban. Szárnyalhat a fantázia, különleges dallamok andalítanak el bennünket március 12-én. Szerelem, szenvedély, egzotikum, kavargó érzelmek, lendületes futamok vagy éppen andalító témák varázsolják el a közönséget.

(MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A koncert nyitányaként Georges Bizet Az arles-i lány című Daudet-darabhoz írt kísérőzenéjének legnagyobb slágereit hallhatjuk. A folytatásban „a francia Mozartként” számon tartott Camille Saint-Saëns Luxorban komponált, „Egyiptomi” alcímű versenyműve csendül fel Polina Charnetckaja tolmácsolásában. A fiatal orosz zongoraművésznő a híres moszkvai Gnyeszin Akadémián, majd Zürichben tanult, számos kiemelkedő versenygyőzelem és különdíj jelzi rátermettségét, magával ragadó zeneiségét.

Az est második felében Hector Berlioz remekművét, a Fantasztikus Szimfóniát hallhatja a közönség. Az „Epizódok egy művész életéből” alcímű zenekari mű során képzeletben egy szerelmes ifjú ábrándjait, látomásait, képzeletbeli kalandjait kísérhetjük végig, a boldogságtól a keserédesig, a szerelemtől a halálig. A romantikus szimfónia méltó megkoronázása a romantikus útnak, amelyen a világhírű zenekar és a fehér galambként fel-felröppenő karmesteri pálca mutatja az utat.

Műsor
G. Bizet: Az arles-i lány I. és II. szvit részletek
C. Saint-Saëns: 5. zongoraverseny, Op. 103
H. Berlioz: Fantasztikus szimfónia, Op. 14

Jegyár: 5400 Ft/7400 Ft

Jegyek válhatók a Filharmónia Magyarország pécsi jegyirodájában (Kodály Központ, Breuer Marcell sétány 4., Tel.:72/ 500-300, nyitvatartás: hétfőtől szombatig: 10.00-18.00) és a www.jegymester.hu oldalon.

Forrás: Filharmónia Magyarország Nkft.

 

Hozzászólások