Gigor Attila legújabb, Kút című játékfilmjének egyik betétdalaként új zenei hangszerelésben készül el a Neoton Família 1983-as slágere, a Holnap hajnalig.

neoton1

Szeptember 22-én kerül a magyar mozikba Gigor Attila, A nyomozó rendezőjének legújabb játékfilmje, a Kút.  A film egyik kulcsjelenetében a Neoton Família slágere, a Holnap hajnalig csendül majd fel, modern feldolgozásban. A zenei producerként közreműködő Takács Zoltán Jappán és az alkotók olyan zenét kerestek a film egyik legérzelmesebb buli-jelenetéhez, amelyben egy több évtizede ismert örökzöld hangzik el, de a mai fiatalok számára is fogyasztható, modernebb zenei alappal. Ezért az eredeti dal szövegét felhasználva egy gyorsabb alapra készül el most az új verzió, amelyet a film egyik betétdalaként hallhatnak majd a nézők a filmben. A dalt az eredeti slágerhez hasonlóan Csepregi Éva és Végvári Ádám énekelte fel és ez az első alkalom, hogy egy magyar filmhez új verziója készül el egy Neoton Família slágernek.

Gigor elmondása szerint azért választotta betétdalul a Holnap hajnalig slágert, mert szerinte ez az a dal, ami minden generációnak jelent valamit, és valamilyen emléke mindenkinek fűződik hozzá. Ezt továbbgondolva, a zenei producerrel döntöttek úgy, hogy egy fiatalosabb, gyorsabb zenei alapra készüljön el az új feldolgozás.

A Kút főbb szerepeit mások mellett Jankovics Péter, Tzafetás Roland, Kovács Zsolt, Kurta Niké, Trokán Nóra, Pokorny Lia, Irma Milovic, László Zsolt és Horváth Csaba alakítja, de feltűnik a filmben Udvaros Dorottya és Apáti Bence is. A film szeptember 22-től látható országszerte a magyar mozikban.

Forrás: Vertigo Média

Hozzászólások