Mesés éjszakai kaland a Múzeumok Éjszakáján a Mini Magyarország makettparkban Szarvason! Június 25-én, a Múzeumok éjszakáján különleges fényár látható a Mini Magyarország makettparkban, amikor a látogatók bepillanthatnak a makettpark esti életébe.

mini magyarorszag

Minden évben csupán az év legrövidebb éjszakáján látható ez a különlegesség a Mini Magyarország makettparkban!  Ezen az estén a “vetítővászon” a makettpark lesz, ahol a kicsinyített épületek varázslatos színekben pompáznak majd az év legrövidebb éjszakáján!

A makettpark épületeinek ablakaiban fények gyúlnak, ráadásul a gombnyomásra indítható kis vonatok is világító éjszakai üzemmódra kapcsolnak az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózatán! A fákról, pergolákról lelógó lampionok és fluoreszkáló kövek csodás látványt nyújtanak, míg  a mini Balatont mécsesek világítják meg, a vizeken pislákoló gyertyák ringatóznak majd.

Az éjszaka leglátványosabb produkciójaként a Mini Magyarország makettparkban egyedülálló fényfestésre várják a látogatókat, amikor is a fákon táncoló különleges alakzatokat pillanthatnak meg a látogatók, mely minden évben csupán az év legrövidebb éjszakáján látható különlegesség.

Az est folyamán az elmaradhatatlan világító karkötők is kis gazdájukra találnak majd!

A program 20.00 órától 24.00 óráig látogatható.

Jegyvásárlás: 19.30 órától a pénztárban.

Légy részese te is ennek a varázslatos éjszakának! 

További információ:

Mini Magyarország makettpark
Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.

Web , FB

A MAKETTPARKRÓL

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős turisztikai beruházásaként. Az ország leghíresebb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be.

A makettpark folyamatosan bővül újabb épületekkel és látványosságokkal, így 2015-ben Erdély nevezetességei, 2016-ban Felvidék, 2017-ben Kárpátalja, és 2019-től Őrvidék történelmi titkai és építészeti kuriózumai hívták kalandra a látogatókat. 2018-tól mini színház elevenedik meg a parkban az év jelentősebb ünnepnapjain a Békéscsabai Jókai Színház és a Színitanház hallgatóinak részvételével.

A szarvasi Mini Magyarország az ország legnagyobb, és egyben egyetlen interaktív makettparkja. Többek között a Pécsi Dzsámiból a müezzin énekét, az Operaházból – a szarvasi születésű – Melis György híres áriáját, Kodály Zoltán Háry János című daljátékának Toborzó Dalát is megszólaltathatják a látogatók. Az ország leghosszabb szabadtéri modellvasút -hálózatán a magyar vasúttörténet legszebb vonatai a látogatók által gombnyomásra irányíthatóak.

A Mini Magyarország makettpark szervesen illeszkedik az Arborétum közegébe: a tervezés és a kialakítás során az akadálymentesítést, a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot egyaránt szem előtt tartották. A növénytelepítési munkákat is célzottan az Arborétum élővilágával hangolták össze.

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások